Påske: Bordpynt og påskemiddag

Det er snart påske og da passer det vel å bruke litt ekstra tid til å gjøre noe hyggelig? Vi har dekket på et skikkelig fint middagsbord inspirert av de freshe påskefargene gul, oransje og grønn. Noen søte små potter påskeliljer ble kjøpt inn til å ha som pynt i vinduskarmen og på langbordene. Få av dem hadde ikke sprunget ut enda. Plastpottene som kom med var i brun farge, så de pakket vi inn i aluminiumsfolie for å “skjule” den. Alt i alt synes jeg det hele ble utrolig stilig, og det ga oss så masse påskestemning! Her er noen bilder fra da vi hadde påskemiddagen, 21. mars:

Vi rigget til et langbord satt sammen av fire bord og åtte benker. Så dekket vi på med bestikk, gule servietter og kopper. Maten og tallerkenene stod ved kjøkkenet, så når en skulle forsyne seg med mat, fikk de all mat servert på tallerkenen akkurat som man får på en restaurant – og hvem serverte gjestene? Det var vi servitørene! En hadde ansvar for å gå med tallerkenene, en tok kjøttet, en tok potetene + grønnsakene. Etter hvert ble det ganske hektisk da gjestene var sultne. 

Påskepynt på vinduene, i vinduskarmene og på veggene.

På menyen denne påskemiddagen: Lammelår, skinkestek og kalkunbryst. Poteter, grønnsaker og løk. Og sausene sjysaus og bearnesaus. De som har laget maten er virkelig kjempeflinke og dyktige. Det smakte kjempegodt! Etter påskemiddagen fikk alle en kopp med gul gelé å nyte som dessert. Mmm …

#påske #borddekking #bordpynt #påskemiddag

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg