Tilslørte bondepiker er en norsk, tradisjonell dessert. Den serveres gjerne i glass. I bunnen ligger et lag eplemos, over det et lag knust sukkerkavring og på toppen fløtekrem. Denne oppskriften holder til 2 porsjoner og er hentet fra “Kokebok for alle”.
Ingredienser:
♥ 1 ½ dl strøkavring = 5 sukkerkavringer
♥ 1 ss sukker
♥ ½ ts kanel
♥ 1 ½ dl eplemos
♥ 1 ½ dl kremfløte
Slik gjør du:
1. Legg kavringene i en plastpose og mal/knus dem fint ved å kjevle forsiktig over posen.
2. Bland finmalt strøkavring, kanel og sukker i en stekepanne. Varm opp stekepannen og brun blandingen ved svak varme. Rør godt hele tiden slik at det ikke blir brent.
3. Hell over på arbeidstallerken og avkjøl.
4. Visp kremfløten til luftig krem.
5. Legg eplemos, strøkavring og vispet krem lagvis i en stor dessertskål.
Lagene blir da: På bunnen start med eplemos, krem, strøkavring, eplemos, strøkavring, krem.
6. Settes til avkjøling i kjøleskap i ca. en halv time.
Creds til broren min som har lagd denne fine desserten. Han er så flink som øver seg på å lage mat. Håper det smaker!
#mat #matglede #tilslørtebondepiker #dessert
Nam:)