Besøk på Hennig-Olsen Is

I dag har jeg vært sammen med klassen på Hennig-Olsen Is besøk. Det ble en utrolig koselig tur på iskremfabrikken og for barna var det spesielt moro når de hadde gledet seg så mye til denne dagen: Å se hvordan isen produseres og spise så mange is de bare kunne. En guide tok godt imot oss og vi fikk en kort omvisning i bygget. Plutselig stod vi i etasjen over med mange glassvinduer på siden. Det ga oss en god utsikt over der nede hvor produksjonen av iskremen foregikk. Maskinene, rullebåndene, vektene og pakningene – alt gikk nesten automatisk. På grunn av hygiene, orden og kvalitetsikring av produktene, fikk vi ikke slippe inn i selve produksjonen, men fikk da bare se gjennom vinduene. Dessverre fikk vi ikke ta bilder gjennom vinduene når de ansatte arbeidet i produksjonen.

Det var veldig interessant å vite hvordan Hennig-Olsen Is ble til gjennom videoene vi så på TV i et av konferanserommene. Mange av dem ligger ute på YouTube, så det er bare å se de hvis dere lurer på hvordan isen lages. Mens vi så på film kunne vi nyte og velge oss en is i frysedisken. Etterpå da filmen var ferdig, sa guiden at det er lov å spise så mange is man vil! Noen spiste bare 1, andre 2, de fleste 3-5. Jeg spiste også noen is (4 stk, bilde av de under):

Jeg likte best DUGG isene på pinne. Den ene smakte bringebær og jordbær, den andre med eple og appelsin. Har smakt på den rosa før, men ville smake på den igjen. Produktbildene over er fra produsenten.

På slutten da vi skulle til å gå så vi bilder av Hennig-Olsens verdens største krone-is. Den satte verdensrekord i Guinness Rekordbok med sine 3 meter, 1080 liter iskrem og en kjeks som veier 110 kilo. Den gigantiske isen ble fraktet i lufta med et helikopter da det var The Tall Ships Races 2016 i Kristiansand. Har det forresten i bilde og video under kategorien “The Tall Ships Races” hvis noen vil se. Vi synes dette besøket var lærerikt og spennende. Og is fra Hennig-Olsen var kjempegodt, så det takker vi for!

#hennigolsen #iskremfabrikk #is #kroneis #friskis #yoghurtis #mat #matglede #besøk

3 kommentarer

Siste innlegg