Barnas skulpturpark i Tresse

Høsten 2016 ble alle skolebarn i Kristiansand invitert til å sende inn forslag til skulpturer. Idéene bak kunstverkene var barnas idé, kreativitet og design. I desember 2016 ble idéene utstilt og presentert på SKMU/Barnas Kunstmuseum. Forslagene kom i skisser, modeller, tegninger osv … I slutten av april 2017 ble 8 av de 800 forslagene valgt ut til å realiseres i Tresse. Utvelgelsen la vekt på den kunstneriske delen, originalitet, praktisk gjennomførbarhet, hensyn til sted og helhet, og at verkene skulle representere mangfoldet blant de 800 forslagene som kom inn.

Våren 2018 skulle det stå ferdig og endelig åpnes for publikum. Det har kostet 2,7 millioner kroner å realisere skulpturene etter barnas ønsker. Den nye skulpturparken i Tresse ble åpnet og presentert 9. mai. Disse 8 forskjellige skulpturene er å finne ulike steder i Tresse, og her skal de bli stående i to år slik at alle som besøker Kristiansand skal få muligheten til å se kunstverkene. Hver skulptur har fått sitt eget navn som kunstneren selv har kommet med.

Barnas Rutpluks. Vet du hva rutpluks er? Det er skulptur skrevet baklengs. Bare hvis noen lurer, så har jeg tatt bildene under selv.
 

PLANTEALFABETET

 

DINOSAURKLATRESTATIV

 

GLITTERLANDSKAP

 

MANNEN MED HÅR

 

MANNEN SOM ALLTID DRIKKER

 

SOLID SEA

 

SORT HULE / GUL FROSK

 

SPØKY

Kilder:
http://www.skulpturkrs.no
https://www.fvn.no/kultur/i/J14EQX/Apnet-barnas-skulpturpark

#kunst #design #skulptur #kristiansand #tresse #kunstverk #skulpturpark

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg