Dette er en glutenfri Pavlova med marengsbunn, kremfløte og ferske jordbær og blåbær. Du kan selvfølgelig pynte med andre bær også for å få kaken lekrere, sunnere og bedre.
Marengsbunn
♥ 2 eggehviter
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ts potetmel
♥ ½ ts vaniljesukker
Pynt og fyll
♥ 1 ½ dl kremfløte
♥ 1 ts sukker
♥ 5-10 jordbær, i skiver
♥ 1-2 kiwi, i skiver
♥ 1-2 halve hermetiske fersken, i skiver (valgfritt)
I stekeovn: 140 ˚C på nederste rille i ca. 1 time
Fremgangsmåte:
1. Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk godt. Marengsmassen skal være stiv.
2. Rør inn potetmel og vaniljesukker.
3. Tegn en sirkel, ca. 20 cm i diameter, på et bakepapir. Fordel ca. halvparten av marengsmassen utover i sirkelen. Ha resten i en sprøytepose og sprut topper langs kanten.
4. Stek marengsen til den blir sprø. Avkjøl og ta den forsiktig av bakepapiret.
5. Pisk kremfløten stiv og legg den på marengsbunnen. Pynt med skiver av frukt og bær.
Håper det smaker! Oppskriften er hentet fra “Kokebok for alle” (kokebok vi fikk gratis på ungdomsskolen). Utrolig hvor mange smakfulle oppskrifter det er å finne i den boka.
#oppskrift #mat #matglede #matlaging #pavlova #dessert
Nam:)