Turist i egen by 2018

På søndag 3. juni var vi turister for en dag og i egen by, Kristiansand. Vi var der med noen venner av oss og det var veldig koselig. Temperaturen var oppe mot 30 grader, så det ble en utrolig steike varm dag. Det var ikke så mange folk å se midt i Markensgate da vi vet de fleste benyttet denne varme dagen til å sole seg brune (!) på Bystranda.

Vi hadde ikke lagt noen spesielle planer for hvor vi skulle gå og besøke, men vandret fra Tordenskjoldsgate til Kristiansand Havn. I Kristiansand Havn kunne vi se Sørlandet og et stort cruiseskip med navn Mein Schiff i bakgrunnen. Vi gikk så videre bort til Odderøya Museumshavn hvor vi utforsket museet.

Noen hadde stor interesse for båtbygging av trestubber. De borret hull i stubben, satte i grillpinne, seil og knyttet tau rundt. 

… mens andre hadde interesse for å brette papirbåter. Man kunne gjøre papirbretting inne i museet.

Tang på brygga. Her kunne man kjenne på og kikke nærmere på tang og tare.

Makerspace Norway – Her så vi noen jobbe med tre, keramikk, prototype og tekstil. Vi rakk ikke den guidet omvisningen som var påbegynt, men vi fikk kikket rundt både nede og oppe. Oppe så vi en mann som trykket t-skjorter med skriften I ♥ Kristiansand på. Det var utrolig tøft!

Se så fine jakker!

Siste stopp var å besøke Kristiansand Kunsthall. Vi stå utstillingen The Future is Old av Øystein Aasan, og The Irrational Curve av Knut Henrik Henriksen. Siste dag utstillingen vises er 3. juni.

Rett etter kunsthall besøket, dro vi hjemover. Det var for varmt til å fortsette å være turist i egen by. Før vi skulle til å gå til bilen, så vi noen dele ut gratis mini friskis rett utenfor Markensgate der City Train vanligvis står parkert om sommeren. Vi fikk i hvert fall kjølt oss ned med 2 is hver! 

#kristiansand #kunst #design #båt #museum #odderøya #turistiegenby #sørlandet #visitsørlandet

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg