Serietips: “The Rain”

For noen dager siden anbefalte broren min meg å følge med på serier eller se filmer på Netflix. Han synes at jeg ser for lite på serier og filmer, så han fikk meg faktisk med til å like en serie som heter “The Rain” som hadde premiere på Netflix 4. mai 2018. Han sa han hadde sett den, og ville at jeg også skulle se den. Nå er jeg ferdig med å se alle de 8 episodene i sesong 1, og nå venter jeg i spenning på når sesong 2 kommer ut.

“The Rain” har originalspråk dansk da det er blitt filmet og produsert i Danmark. Sjangeren er apokalyptisk og post-apokalyptisk fiksjon (voldelige dommedager/totalkollaps av samfunnet, som følge av naturkatastrofer, krig, virus). Aldersgrensen er satt til 13+. I sesong 1 finnes totalt 8 episoder på ca. 45 min. Hovedrollene er: Simone Andersen, Rasmus Andersen, Martin, Patrick, Lea, Jean og Beatrice.

Et virus spres med regnet utsletter nesten alle mennesker i Skandinavia. Målet for folk er å komme i sikkerhet, vekk fra regnet og trygt innendørs. Faren til Simone og Rasmus, Dr. Frederik Andersen, er en forsker som jobber for Apollon, firmaet som laget bunkere. Han får familien sin (kona og barna sine) i sikkerhet før det “dødelige” regnet høljer ned. De blir plassert i en underjordisk bunker for å beskytte seg selv i krisesituasjoner der hvor de har alt de trenger som mat (opptil flere års forbruk), vann og rom. Faren forklarer at det er noe med regnet som dreper mennesker – et virus. Målet hans er å dra ut og finne en kur for å stoppe det smittsomme viruset. Etter en stund når han har gått ut av bunkeren, banker det på. Moren sier hvis det er faren, vil han komme inn selv. Nysgjerrige Simone tror det er faren og åpner døra til bunkeren. Bak står Rasmus og uvitende blir han med ett dratt ut av de fremmede smittende. Moren kommer til unnsetning og dytter unna den smittende, men faller ute i regnet og blir smittet. Simone og Rasmus ser moren deres dø i regnet. De stenger porten og må klare seg selv på egenhånd mens faren er borte i ubestemt tid.

Søsknene Simone og Rasmus har tilbringt tiden i den underjordiske bunkeren i 6 år uten å ha sett lyset der ute. De går snart tom for mat og bestemmer seg for å utforske hvordan der ute har blitt, samt å finne den neste bunkeren som kan inneholde mat. De oppdager at alle rester av sivilisasjonen er borte og alt virker dødt og forlatt. Snart finner de noen “fremmede” som også er noen av de overlevende, men må overbevise dem at de er til å stole på og de legger ut på en lang reise etter sannheten bak regnet og Dr. Frederik Andersen. MEN de må hele tiden passe opp for fremmede på veien.

I serien kan vi se tilbake på ting som har skjedd og ting som kanskje vil skje i fremtiden. Noe frampek vil også forekomme. Det får meg til å tenke og gruble. Jeg får vondt av å se uskyldige folk bli drept. Tenk hvis verden var slik, å bli smittet av dødelige regndråper. Det må ha vært veldig vanskelig å være de overlevende igjen. Og ikke nok med det: De overlevende blir blant annet jaktet på og brukt som prøvekaniner for kurer som blir laget i håp om at de vil bli friske, mens andre vil dø om kuren ikke virker.

Detaljert om seriens episoder kan dere lese her på Wikipedia (inneholder oversikt over hva episodene handler om, spoiler).
Alle foto: Netflix.

– Har dere sett serien “The Rain”?

#serie #tv #netflix #film #therain #serietips #natur #miljø #samfunn

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg