Sushi & Shopping på Lillemarkens

I går kveld hadde vi det koselig inne på Lillemarkens i Kristiansand. Det var et arrangement med aldersgrense 18+ som het Sushi & Shopping, en gratis kundekveld som startet fra kl. 19. Ved inngangen fikk vi utdelt et lodd hver og servert champagne (med alkohol) og mozell brus. På vei inn så vi en DJ til venstre som spilte masse god musikk og i midtgangen ble flere mannekenger plassert og hadde på seg sommerens mote og trender slik at vi kunne få inspirasjon til sommerantrekket.

Det kom mange folk etter hvert, og folkemengden samlet seg rundt langbordene for å prøvesmake varmrøkt makrell med sjøgress fra Reinhartsen og sushi fra Food Asylum. Det var utrolig godt!

Sushi har jeg aldri smakt på før, men her fikk jeg muligheten til å smake på forskjellige typer sushibiter. Man kunne også lære å lage sushi fra bunnen av, noe som var veldig lærerikt for de som ville lære noe nytt. Sushi er forresten en japansk matrett med ris blandet med eddik, sammen med andre toppinger (for eksempel fisk eller skalldyr).

Jeg synes wasabi (det lysegrønne på bildet), var utrolig sterkt i smaken. Hvordan kan noe så lite smake sykt sterkt? Til sushien er det 3 ting man må ha som tilbehør: Wasabi, ingefær og soyasaus.

Forskjellige typer sushibiter har ulike navn. Jeg vet ikke nøyaktig hva de kalles, men tror de fleste heter California Roll og de i midten heter Nigiri laks og Nigiri scampi.

Smaksprøver inne på Tilbords: Bruschetta – en italiensk matrett som består av grillede eller stekte biter av brød eller baguett med påsmurt hvitløk og olivenolje.

Da klokken nærmet seg 21, ble det trekning av loddene vi fikk utdelt på vei inn og ekstralodd fra butikkene hvis man kjøpte noe der. De heldige vant en sofagruppe fra Timeout, en flott gassgrill fra Jernia og andre premier fra der hvor de har handlet. Med så mange folk, var det ikke så stor sjanse for å være den heldige vinneren.

#mat #sushi #matglede #sommer #mote #trender #lillemarkens #kvadraturen #kristiansand

3 kommentarer

Siste innlegg