MyMachine utstilling – Min drømmemaskin

Fredag 15. mai var vi nede i byen for å se MyMachine. En stor turbuss ventet på oss rett utenfor skolen som avtalt og da vi kom til byen, gikk klassen samlet mot Torvet. Ved Wergelandsparken fant vi et samlingspunkt der vi ventet til klokken var 10. For å få tiden til å gå fortere, lekte de fleste “stiv heks” på scenen som var der. Da vi så at noen andre skolebarn samlet seg ved Rådhuskvartalet, gikk vi bort til dem. Det ble servert noe å drikke som Sprite og Olden, og glutenfrie rosinboller fra Geheb. To trommiser spilte trommer og en annen blåste opp en høy figur som rett og slett gikk på luft som åpning. Røyk ble fyrt opp og noen nysgjerrige skolebarn gikk fram for å utforske.

MyMachine er en utstilling hvor skolebarn, ingeniørstudenter og videregående elever har kommet med idéer, senere plukket ut noen og visualisert til flere morsomme drømmemaskiner. Tidligere har skolene hatt workshops. Når noen av idéene blir til virkelighet, er stor stas. På denne dagen var det offisiell åpning og vi ble invitert til å komme og se på utstillingen som stod klart inne på Rådhuskvartalet i Kristiansand. Mange turister kom også på denne dagen for å få med seg den offisielle åpningen. Denne vakre utstillingen kommer til å vises i to uker. Hvis du er i eller i nærheten av Kristiansand, kom gjerne og se!

Overrekkelse av premie til de som vant med idéen sin. En av vinnerne fikk et kvadratisk pleksiglass med skriften “Rydderobot” på. Gratulerer, så velfortjent!

For at det ikke skal bli helt kaos, ble skoleklassene fra de forskjellige skolene fordelt hvor den første gruppen gikk inn til et møterom for å lagde buttons med teksten “Jeg har laget en maskin” og tegne med tusjer. De andre gruppene gikk for å se utstillingen og noen var ute.

Her kan dere lese om prosessen og hvordan MyMachine har blitt til. Et veldig spennende prosjekt og stor takk til skolene Karl Johans Minne skole, Kringsjå skole og Øvre Slettheia skole, ingeniørstudentene, Kvadraturen skolesenter og Dahlske videregående skole for en kreativ kunst og utstilling.

Fra mymachine.no: “I MyMachine skal barn finne opp sine drømmemaskiner som deretter bygges og realiseres. MyMachine-prosjektene involverer tre stadier i utdanningsløpet som møtes og samarbeider om maskinen. Gjennom hele prosessen er det barnet som plasseres i den skapende og avgjørende rollen i en realisering av deres egen drømmemaskin.”

Kreative idéer på tegninger – tegnet av skolebarn. Alle tegningene henger på veggene. Forskjellige barn har ulike drømmer!

Lysmaskinen er funnet opp av 2. klasse ved Kringsjå skole. Den hadde en lyskaster som roterte i fargerike farger.

Prompinator 2006 er funnet opp av 6. klasse ved Kringsjå skole. Den var veldig tøff og lyste opp som lysrør! “Etter et lang debatt over hvilket vannpistol som skal modifiseres, falt valget på følgende modell: NERF HYDRO CANNON SUPER SOAKER”.

Matmekker 2000 er funnet opp av 6. klasse ved Kringsjå skole. En maskin som serverer cherrios, jellybelly og bruspulver. “Du må skrive inn hvor mye og hva du skal ha. Du kan se hvordan maten eller drikken bli laget. Det kommer ut fra et/to hull. Det er bare å putte alle ingrediensene på baksiden av maskinen.”

Alt mulig maskinen Didi er funnet opp av 2. klasse ved Øvre Slettheia skole. Det er en maskin som gir deg “squishy” og “slime” når du trykker på knappene. Kast inn tingene igjen, så blandes alt. Hva får du? Maskinen viser dyrevideoer.

Rydderobot er funnet opp av 2. klasse ved Karl Johans Minne skole. Det er en robot som rydder og har magnet. Den feier og støvsuger.

Avslutning, oppsummering og tusen takk for at vi kunne komme på åpningen av MyMachine!

Kilder (les mer):
MyMachine 2019
www.mymachine.no
www.mymachine-global.org

#mymachine #robot #drømmerobot #utstilling #kunst

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg