Mer miljøvennlig kollektivtransport

Søndag 1. juli fikk Kristiansand splitter nye busser! De blå og “gamle” Nettbuss-bussene har blitt erstattet med de hvite Boreal-busser som går på biodiesel og elektrisitet som drivstoff eller som hybrid. Bussene har blitt mer miljøvennlige som betyr mindre CO2 utslipp sammenlignet med de gamle. Jeg føler meg så heldig som tar buss hver dag i denne uken, og i går var første gangen jeg tok en Boreal-buss. Stillegående busser er veldig behagelige å sitte på og de bråker mindre. Bussene har fortsatt to dører (enkelte har tre) med kortskannere, sanntidsskjerm med oversikt over holdeplassnavnene (høyttaler som sier hvilket stopp som er neste), tid og temperatur, lyst interiør, og litt flere (og gode) sitteplasser med setebelter.

De “gamle” blå Nettbuss-bussene er alt borte, kjøpt og solgt til utlandet. Her i Kristiansand er de derfor ikke lenger å se. Ingen blå busser, bare hvite busser. Nå utvides flere bussavganger i timen og det betyr at noen av linjene slås sammen eller avvikles. Håper bare at de nye bussene kommer på tiden når den skal være der slik at det ikke blir forsinkelser.

Det er så spennende å ta de nye bussene, kikke ut av vinduet og nyte turen. Mer miljøvennlig. Denne bussen kjører på fornybar energi!

#buss #akt #boreal #miljø #busstur #kollektivtrafikk #natur

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg