Dag 2: Byvandret 17,7 km til fots i Berlin

Tirsdag 31. juli 2018 – dag 2: Tiergarten, Potsdamer Platz, minnesmerket over Europas myrdete jøder, Brandenburger Tor, Riksdagsbygningen, verdensuret i Berlin, Berlins fjernsynstårn, Berliner Dom, Alexanderplatz +++

Vi startet dagen med å kjøpe frokost på Bäckerei Steinecke (Europa-Center). De hadde så gode baguetter og rundstykker. Vi valgte noen grove. Etter å ha spist ferdig, spaserte vi fra Europa-Center til Potsdamer Platz. På veien dit så vi Akvarium Berlin (Berlin Zoo) og seierssøylen (står på plassen Grosser Stern i midten av den store parken Tiergarten).

Vi gikk langs Tiergarten, der var det en liten skog med masse trær. Ah, skygge!

I Tiergarten hadde de vanningsmaskiner i parken. Her kunne vi se en kjempeflott regnbue. Vann + sol = regnbue 🙂

Vel framme i Potsdamer Platz! Det er et torg og en berømt plass og trafikknutepunkt midt i Berlin, beliggende i Tiergarten som i dag er en del av bydelen Mitte.

Sjekk ut de høye bygningene! 

Under Bahnhof Potsdamer Platz lå Arkaden, et shoppingssenter i Potsdamer Platz.  

Minnesmerket over Europas myrdete jøder (også kalt Holocaust-minnesmerket). Det er til minne om jødene som ble drept under nasjonalsosialismen.

Brandenburger Tor er en byport som står ved Pariser Platz i Berlin. Plassen på vestsiden av porten er kalt Platz des 18. März til minne om Tysklands gjenforening og marsrevolusjonen.

Riksdagsbygningen i Berlin. Riksdagen eller Riksdagsbygningen i Berlin ble bygget for å huse den tyske Riksdagen.

Berliner Dom (evangelisk kirke). Den har høyrenessanse-stil og er byens største kirke.

Altes Museum. Det er det eldste museet på Museumsøya i Berlin. Det ble oppført mellom 1825 og 1830 av Karl Friedrich Schinkel i klassisistisk stil.

Alte Nationalgalerie. Et kunstmuseum som viser de viktigste kunstverkene fra det nittende århundre fra samlingen til Stiftung Preussischer Kulturbesitz.

Fremme i Alexanderplatz!

St. Marienkirche (evangelisk kirke). Kirken er et av de eldste kirkebygg i Berlin som ennå brukes.

Rotes Rathaus (rådhus) og Neptunbrunnen (fontene). 

Berliner Fernsehturm. Tårnet er 368 meter høyt (inkludert antennen). Fjernsynstårnet er den høyeste konstruksjonen i hele Vest- og Sentral-Europa.

Die Weltzeituhr. Verdensuret i Berlin. Sylinderformet ur med 24 ytre flater med navn på 148 byer og steder.

Vi tok buss hjem etter byvandringen. Tenk at vi har gått til fots 17,7 km i Berlins gater i dag! Det er helt sykt langt. Til middag spiste vi på Maredo Steakhouse i Kurfürstendamm. Det var grillmat og biff.

Rart at maten ikke kom med saus. Biff med pommes frites – hvor er ketchupen?

#berlin #tyskland #reise #tur #tiergarten #potsdamerplatz #brandenburgertor #weltzeituhr #fernsehturm #alexanderplatz

8 kommentarer

Siste innlegg