Uke 14 av planteprosjektet

Det føltes lenge siden sist gang jeg har skrevet om planteprosjektet, så her kommer en oppdatering for uke 14 (blogginnlegget skulle ha vært ute på søndag 5. august, ville ikke hoppe over den). Siden den første solsikken stod i full blomst, måtte jeg ta flere bilder av den mens den fortsatt var i full blomst. Dette blir et fint minne å se tilbake på hvordan planteprosjektet har gått i år.

Bak denne solsikken skjuler det seg en ekstra blomst. Når denne blomsten visner, åpner en ny blomst fra samme plante. How nice?

Solsikkeblomster er på vei. Når du begynner å se noe gult, tar det ca. 5 dager til solsikken åpner seg.

Ellers har det gått veldig fint med tomatplantene. Det vokser ut masse tomater (klarer ikke helt å telle hvor mange). De er fortsatt grønne, store og små, men jeg er veldig bekymret for at de ikke får nok varme når de står ute hver eneste dag. Sommeren er ikke over, men det føltes litt kjøligere nå, så prøver å sette de ute slik at de får nok med sol. På pakningen stod det busktomater, 50-60 cm. 

Jeg bestemte meg for å google “hvor lang tid tar det for tomaten å bli rød” og fikk svar på Wikipedia: “Noen typer frukt og grønnsaker skiller ut etylengass når de modner, og får deretter andre vekster til å modne, og dermed visne raskere. Eksempelvis er det derfor man ikke skal lagre epler sammen med bananer. Mange frukt- og grønnsaksdyrkere bruker for eksempel etylengass for å få avlingene til å modne til en bestemt tid.” Her i hagen har jeg bare plassert tomatplantene sammen – er det derfor de nesten vokser like raskt?

Paprikaplanten har fortsatt mye å gå på. Vet ikke om vi klarer å få paprika i løpet av sommeren …

#planteprosjekt #solsikke #tomat #paprika #grønnsaker #blomst #hage

Siste innlegg