10 tips til flere lesere på bloggen din

Oppdateringer. Hvor jevning oppdaterer du bloggen din? Jeg anbefaler minst 1 innlegg hver dag. Av og til kan 2-3 innlegg være greit, men det kan fort bli for mye hvis de publiseres rett etter hverandre. Blogger du på blogg.no har du muligheten til forhåndspublisere innlegg. Har du en plan på når innleggene skal legges ut, har bloggleserne dine noe å følge med på når de klikker seg innom din blogg. En blogg som ikke blir oppdatert jevnlig over tid, vil ikke tiltrekke mange lesere. Lesere ønsker og forventer hele tiden nye oppdateringer fra deg.

Header og bloggdesign. Design er utrolig viktig i en blogg. Skrifttyper som velges må være god lesbarhet. Et fint og ryddig design kan beskrives med at det ser enkelt og minimalistisk ut, har god fargeharmoni og tilpasser seg alle skjermstørrelser. Headeren er det første bildet man ser, altså forsidebildet. Det burde passe til det bloggen din handler om. De fleste har et/flere bilder av seg selv, noe som viser at det er en personlig blogg. En blogg med blinkeeffekter og sterke farger som krasjer, er ikke en god match.

Photo by Hipster Mum on Unsplash

Bilder og kamera. Et bilde sier mer enn tusen ord. Du trenger ikke å kjøpe deg et avansert kamera bare fordi alle bloggere har et, men har du et bra kamera, er det et stort pluss på bildekvaliteten. Mobilkamera fungerer fint, siden de fleste smarttelefonene i dag har et veldig bra innebygd kamera som er mindre avansert å ta i bruk. Dessuten har vi med oss mobilen overalt. Pass på å laste opp bildene i en størrelse som passer til innlegget. Litt kjipt for leseren å komme til en blogg hvor det kun er små og utydelige bilder. Lesere setter stor pris på å se STORE bilder.

Skriv tekster og inspirer andre. Skriv om noe du interesserer deg for. Tenk på noe originalt. Vær ekte og ikke bare skriv om noe du tror de fleste liker å lese om. Unngå skrivefeil, bruk hele setninger og riktig tegnsetting. Det skader ikke å ta en ekstra gjennomgang av innlegget før publisering. 

Licensed from: shell_ghostcage pixabay.com 

Gjør deg selv kjent, skill deg ut. Har du gjort noe spesielt i løpet av livet ditt? Kom du i avisen? Del og skriv om ting du har opplevd! Da mener jeg ikke at du skal dele alt om privatlivet ditt. Privat skal forbli privat. Tenk at du skriver en blogg som leses av alle, ikke en hemmelig dagbok som bare du kan lese for deg selv.

Svar på kommentarene fra leserne dine. Husk å svare tilbake når leserne dine kommenterer på blogginnleggene dine. Da vil de vil føle seg verdsatt og vil følge deg videre!

Kommenter og les andre sine blogger. Bli lagt merke til. Det er mange som blogger under blogg.no-domenet og klikker du deg inn på blogg.no og scroller ned siden, vil du finne siste blogginnlegg fra bloggere. Her vil du finne mange interessante og inspirerende innlegg. Legg igjen en kommentar hos bloggere, og kanskje vil bloggere som har fått kommentar av deg, stikke en tur innom din blogg og kommentere tilbake? Det går også an å følge blogger.

Photo by W A T A R I on Unsplash

Hashtags. Du som leser bloggen min, har sikkert lagt merke til stikkord/nøkkelord/hashtags jeg setter under innleggene. Meningen er at innleggene jeg skriver lettere blir funnet igjen via søkemotorer som for eksempel Google.

Lag konkurranser/giveaways. Det trenger ikke å være store gaver, men små gaver holder godt med som premier i konkurranser. Liker du å lage ting? Ha giveaways på noe kreativt som du har laget selv eller samle sammen ubrukte ting som du vil kvitte deg med. Lesere vil sette stor pris på at de får sjansen til å vinne flotte premier fra deg, så giveaway er alltid noe populært.

Markedsfør bloggen din i sosiale medier. Lag en konto for bloggen din på Facebook, Instagram, YouTube, Snapchat, Twitter osv … Skriv en ny post eller del hver gang du legger ut nye innlegg, så når du ut til flere og følgerne dine får vite at du har oppdatert bloggen!

– Har du noen gode tips til å få flere blogglesere?

#blogg #blogglesere #lesere #tips

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg