7 tips til Halloween! 🎃

Halloween er i dag, 31. oktober. Det er dagen før allehelgensdag. Hvert år på denne dagen kler barn og voksne seg ut i spennende og skumle kostymer. De går fra hus til hus, banker på og sier “knask eller knep”, i håp om å få knask: Godteri og andre ting som klementiner og popkorn …. Det er en tradisjon å feire hvert år og å lage skikkelige skumle Halloweenfester!

Feirer du Halloween? Mange vil nok svare ja på spørsmålet, mens andre er usikre og svarer nei. Det er helt greit. Vi må respektere de som ikke feirer Halloween også, siden vi har alle forskjellige meninger om denne dagen. Skal du gå “knask eller knep” på Halloween, vil du få noen gode tips til en vellykket kveld:

– Halloween er bare 31. oktober. Går du andre dager kan du ikke forvente noe knask. Halloween-fest kan feires når du ønsker det.

– Det er vanligst å gå mellom kl. 17 og 21. Etter klokken 21 er det kveld, og da kan du slukke lyset.

– Har noen slukket utelyset, ikke ring på. De feirer/ønsker sannsynligvis ikke Halloween-besøk. Noen har også små barn som sover på denne tiden, som ikke vil bli vekket.

– Gå alene eller sammen med andre? Kanskje du har småsøsken? Eller noen gode venner? Det er alltid koselig å ha noen å gå og snakke sammen med på veien.

– Vis hensyn og vær høflig. Når du får godteri sier du “takk” før du går videre til neste hus.

– Ingen knep. Selv om man sier “knask eller knep” er det ikke lov med knep. Det kan være at noen ikke vet at det er Halloween, og hos andre kan godteriskålen være tom. Da sier man høflig “Ha det bra”.

– Bruk refleks. Mange av Halloweenkostymene er svarte eller mørke, og 31. oktober er en av de mørkeste høstkveldene. Husk derfor refleks eller lommelykt når du er ute og går!

Uansett om du feirer Halloween eller ikke, så håper jeg at du får en fin dag videre! Her hjemme blir det delt ut massevis av godteri til alle som ringer på. Må gjøre det litt koselig siden det er en gang i året 🙂 

#halloween #høst #oktober #tips #halloweenfest #halloweenkveld

2 kommentarer
  1. Happy Halloween :)))))
   Fine tips!!! Har lært ungene disse reglene,satse på den oppdragelsen sitter når de i år for første gang skal gå knask eller knep med venner uten meg på slep :)))

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg