16 ting du kan gjøre i karantene

Reklame | Adlibris

Photo by Suhyeon Choi on Unsplash

Videochat – Savner du å kunne snakke med venner, familie og bekjente? Ikke glem å holde kontakten. Har du mange venner? Inviter alle til FaceTime, det er veldig koselig å se og høre dem!

Hold deg oppdatert på nyhetene – Det er mye trist som skjer nå for tiden. Koronakrisen preger samfunnet vårt, renta går ned, mange små og store bedrifter sliter, økonomien strekker ikke til så ansatte blir permittert og vi har en felles dugnad om å holde oss hjemme med hjemmeskole og hjemmekontor (hvis mulig). Ved å følge med på nyhetene vet du hva som skjer rundt omkring i verden.

Gi en klapp – På VG #viklapperfor, kan du blant annet klappe for våre hverdagshelter: Helsevesenet, myndighetene og politikerne, fylkes- og kommuneansatte, lærerne, barnehageansatte, butikkmedarbeiderne, yrkessjåførene og transportarbeiderne eller for oss alle. Har du allerede gjort det? Stor klapp til deg!

Plantetid – Våren er her og nå er tiden inne for å plante. Ta en tur innom Plantasjen og kjøp noen frøposer, jord, pallekarmer eller blomsterpotter. Så og dyrk selv! Det blir så spennende å se at det spirer og gror utover våren. Har du hage er du ekstra heldig, da kan du plante ute også!

Photo by Annie Spratt on Unsplash

Serier og filmer – Finn frem noe godt å spise og kos deg. Len deg tilbake og slapp av med en god serie eller film på Netflix, Viafree, TV 2 Sumo eller T-We. Jeg ser for tiden på Bloggerne og Farmen kjendis.

Lær nye ting – Hva med å lære deg nye ting eller ting du ikke kan? YouTube viser deg hvordan du kommer i gang med å tegne, strikke, hekle osv … Er du flink til å produsere og skape ting – start en YouTube-kanal! YouTube er også underholdningsplattformen der du kan se og høre på kule musikkvideoer av dine favorittartister.

Les en bok – Biblioteket er stengt, men jeg er sikker på at du har en eller flere bøker liggende hjemme som ikke har blitt lest i før! Om du har lest ut alle og er på jakt etter en bok, ta en titt HER.

Fargelegging – For å få tiden til å gå, finn frem fargeblyantene og en fargeleggingsbok. Hvis du ikke har, print ut noe du kan fargelegge. Gøy for store og små! Illustratør Johanna Basfords fargeleggingsbok Secret Garden er en favoritt blant mange. Bøkene er detaljrike og inspirerende.

Photo by Brooke Lark on Unsplash

Lag en ny matrett – Matprat.no har oppskrifter for hele familien. Hva har du lyst til å lage i ukene som kommer?

Handle på butikken – Planlegg og skriv en handleliste over hva du skal kjøpe på butikken. Minimer butikkbesøket ved å handle kun en gang i uken og kjøp mat for hele uken (husk å ikke hamstre!). Dersom du er i karantene og ikke har muligheten til å handle selv, kan du bestille hjemlevering. Raskt levert til der du bor.

Rengjøring og rydding – Rydd, vask og støvsug. Det kan være umotiverende å begynne på husarbeid, men tenk så rent og godt det lukter etterpå! Skru på favorittmusikken din og du er i gang! Gå gjennom hyller og skap, og rydd i alle rom.

Gi bort, kast eller selg – Selg ting du ikke trenger på Finn, Tise, Facebook Marketplace eller på ulike kjøp og salg-grupper. Eller gi bort til noen som trenger det. Ellers er det bare å kaste ting som ikke lenger er brukbar og som har gått i stykker.

Photo by Arnel Hasanovic on Unsplash

Start en blogg – Noe du har på hjertet? Skriv om livet ditt, dine hobbyer og kanskje du er flink til å ta bilder som du vil vise frem? Bloggplattformer som er gratis å lage en blogg på: Blogg.no (ny blogger starter på Miniblogg), Nouw og Bloook.

Rydd mobilen, nettbrettet og laptopen – Gå gjennom alt og slett apper og ting du ikke trenger. Overfør bilder og videoer til minnepenn, så har du det viktigste lagret på en plass.

Spille spill – Spill brettspill eller onlinespill sammen. Gøyale brettspill med opptil 40% rabatt! Spillene jeg anbefaler er Dragon City, Mario Kart Tour og Candy Crush (alle 4: Candy Crush, Soda, Jelly og Friends). Candy Crush er både tidsfordriv og god hjernetrim, men jeg advarer: Det kommer til å bli avhengighetsskapende etter hvert.

Gå en tur – Nå som hverdagen vår er snudd på hodet, må vi ikke glemme å få frisk luft og bevege oss. Viktig å ta pauser innimellom. Å sitte hjemme hele dagen kan virke altfor kjedelig i lengden, så noen timer ute i skogen hadde vært befriende og avslappende. Husk å holde god avstand til folk du møter!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg