Oppskrift: Pavlovakake med jordbær og blåbær

Dette er en glutenfri Pavlova med marengsbunn, kremfløte og ferske jordbær og blåbær. Du kan selvfølgelig pynte med andre bær også for å få kaken lekrere, sunnere og bedre.

Marengsbunn

♥ 2 eggehviter
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ts potetmel
♥ ½ ts vaniljesukker
 

Pynt og fyll

♥ 1 ½ dl kremfløte
♥ 1 ts sukker
♥ 5-10 jordbær, i skiver
♥ 1-2 kiwi, i skiver
♥ 1-2 halve hermetiske fersken, i skiver (valgfritt)

I stekeovn: 140 ˚C på nederste rille i ca. 1 time

Fremgangsmåte:

1. Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk godt. Marengsmassen skal være stiv.

2. Rør inn potetmel og vaniljesukker.

3. Tegn en sirkel, ca. 20 cm i diameter, på et bakepapir. Fordel ca. halvparten av marengsmassen utover i sirkelen. Ha resten i en sprøytepose og sprut topper langs kanten.

4. Stek marengsen til den blir sprø. Avkjøl og ta den forsiktig av bakepapiret.

5. Pisk kremfløten stiv og legg den på marengsbunnen. Pynt med skiver av frukt og bær.

Håper det smaker! Oppskriften er hentet fra “Kokebok for alle” (kokebok vi fikk gratis på ungdomsskolen). Utrolig hvor mange smakfulle oppskrifter det er å finne i den boka.

#oppskrift #mat #matglede #matlaging #pavlova #dessert

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg