Alle mobiltelefonene jeg har hatt

Her er en oversikt over alle mobiltelefonene jeg har hatt gjennom årene i kronologisk rekkefølge. Det er crazy å tenke på at jeg fortsatt husker alt fra mobilmerke og type etter så mange år! Først var det knappetelefoner, skyvetelefoner og etter hvert ble mobiltelefonene smartere og funksjonelle. Hvor mange mobiltelefoner har du hatt gjennom årene?

Bilde: static.mercdn.net

Nokia 5070 – den aller første mobiltelefonen fikk jeg på bursdagen min. Jeg gikk enten i 4. eller 5. klasse og de fleste i klassen hadde da allerede fått mobil av foreldrene sine. Det var utrolig kult å kunne laste ned musikk og bruke de som ringetoner. Jeg var nok den siste i klassen som fikk mobil og lastet aldri ned ringetoner da jeg fant ut at det kostet noe. Brukte bare de kjedelige standard ringetonene. Mobilen min var blåfarget og knappene var så myke å trykke på. Mobilen var ikke akkurat fancy og det hadde ikke et selfiekamera. Bare et lite 0,3 MP bakkamera og et speil ved siden av som gjorde at det var lettere å snu mobilen og ta bilder selv. I mørke omgivelser var det nesten umulig å ta bilder siden den ikke hadde blits. Det var lite minne på mobilen fra før av og minnekort var det ikke. 4,3 MB internminne – bilder og videoer ble det ikke mye av. Skulle jeg ta videoopptak, var det begrenset og kort. Kjipt å ikke kunne fange øyeblikket. Det eneste jeg brukte mobilen til var å ta noen bilder og korte randome videoer, ringe, sende korte SMS-er og spille snake (?). Skjermen var forferdelig å se på da det var dårlig oppløsning, men på den tiden klagde jeg ikke. Den gang var jeg veldig fornøyd med min første mobil!

 

Bilde: GSMArena.com

Samsung C3050 – tastaturet var nedskyvbart og mobiltelefonen hadde flere knapper. Under den nederste delen var knappene, ganske så flate og ubehagelig vonde å trykke på. Det positive var å gå fra en mobil med lite lagringsplass til en som kunne ha i Micro SD-kort. Akkurat denne mobilen hadde 20 MB internminne. 2 GB på den tiden var mye til små bilder og uklare videoer. Så det å ta flere bilder og videoer var ikke mindre begrenset. Fortsatt ingen selfiekamera, bak hadde mobilen et lite 0,3 MP bakkamera og et speil. Heller ingen blits. Fordeler med telefonen var å kunne sjekke klokkeslett og dato uten å måtte skyve opp. Men skjermen var fortsatt dårlig å se på og lyden – minner om en walkie talkie.

 


Bilde: GSMArena.com

Sony Ericsson W595 – skyvetelefon som fortsatt ikke hadde touchskjerm. Kjent for walkman – en MP3 musikkspiller. Jeg hadde denne mobilen da jeg gikk på ungdomsskolen. Fargen på mobilen var oransje og svart. Skjermen var mye bedre å se på og selve designet på mobilen var sjarmerende og stilig. Litt harde knapper å trykke på. Jeg kunne surfe på nett med mobilen, men fant fort ut at det het mobildata så det ble hele tiden trukket penger fra kontantkortet …  Jeg likte at det kom opp ordforslag når jeg tekstet, så jeg slapp å trykke flere ganger på de samme knappene. Bakkameraet var på 3,2 MP, slettes ikke verst når de ble vist på mobilskjermen. Eneste negative var at det manglet blits og inngang for mini-jack.

 

Bilde: Mobile-review.com

Sony Ericsson Xperia X8 – endelig en smarttelefon med touch! X8 var en av de billigste Android-telefonene man kunne få tak i på den tiden. Klarte å koble mobilen til WiFi hjemme og på skolen slik at jeg kunne lese nyhetene og laste ned andre spill. Hadde fortsatt et bakkamera på 3,2 MP og litt flere fotovalg. Likte godt at skjermen var stor nok, men av og til synes jeg den var litt treig. En negativ ting til: Mobilen er litt tjukk å holde i!

 

Bilde: GSMArena.com

Samsung Galaxy Y – perfekt til barn og unge. Mobilen hadde de fleste funksjonene, var liten, lett og lommevennlig. Denne mobiltelefonen hadde jeg i begynnelsen av videregående. Candy Crush Saga ble lansert (2012) og jeg hadde håpet at det gikk an å laste ned appen på min telefon ettersom jeg hadde sett mange i klassen spilte det. Dessverre var ikke appen komfortabel på min Android telefon, men jeg fikk spilt Candy Crush på Facebook.

 

Bilde: Samsung

Samsung Galaxy Trend Plus – mobil med selfiekamera! Jeg og mine brødre fikk samme type mobiltelefon i forskjellige farger, sort eller hvit. For de brødrene mine var det deres første mobiltelefon, så de synes var stor stas. Ikke var det en dårlig telefon til å være deres første. Nå fungerte det å laste ned Candy Crush og andre populære apper på markedet. Skjermen føltes større og det var flere ting å gjøre på en litt moderne mobiltelefon på den tiden.

 


Bilde: LG

LG G4s – vet egentlig ikke hvorfor jeg valgte å kjøpe meg LG, men denne skulle jeg teste i en kort periode før moren min hadde planer om å overta den. LG G4s er en mindre versjon av LG G4. Med sin 5,2″ skjerm føles den stor ut å holde i. Fargen var titan. Hun kjøpte seg etter hvert en annen type LG med litt mindre skjerm på 5″ i stedet for. Så fikk jeg ansvar for å lære henne å bruke en smartere mobil. Mobiltelefonen jeg hadde var stor å holde i, så et lommebok deksel og en skjermbeskytter måtte skaffes for å minke sjansen for uhell. Ellers var den veldig god å holde i og på baksiden var det et bakkamera, blits, volum, av/på-knapp og en smart sensor. Må ikke glemme det smarte selfiekameraet, hold opp en hånd for å ta et automatisk bilde.

 

Bilde: GSMArena.com

iPhone 7 – denne vant jeg på en julekalender! Jeg kunne nesten ikke tro at det var sant da jeg ble oppringt. Det var stor forskjell å gå fra Android til iOS. Mye var nytt og det var heldigvis ikke så vanskelig å lære meg å bruke. iPhone er den beste telefonen jeg har hatt til nå. Den har et amazing selfie- og bakkamera og kan filme i 4K! Faktisk også den mobilen jeg har hatt lengst. Størrelsen 4,7″ er perfekt og den sklir ikke lett ut av hånda. Nå begynner den å bli utdatert og jeg vurderer sterkt å skifte mobil på grunn av dårlig batteri (har hatt den i 4 år og 1 måned). Ifølge Apple er iPhone konstruert levetid 4 år og 3 måneder og da er det vel på tide med en oppgradering?

? – hva blir min neste mobiltelefon? Det er jeg usikker på. Skal jeg kjøpe en nyere iPhone eller gå over til en Samsung? Lønner det seg å kjøpe Apple når de har blitt mer miljøvennlig og har kuttet ut mobilladere og earpods i alle iPhone-pakkene? For førstegangskjøpere av iPhone hadde det vært dumt å måtte eventuelt kjøpe lader ved siden av. Noe å tenke på før man kjøper …

For å oppsummere: Jeg har til nå hatt 8 forskjellige mobiltelefoner der 7 av dem kjører Android og 1 på iOS. Har aldri knust en eneste mobilskjerm, men noen mobiler har jeg vært litt uheldig å miste på gulvet så de har fått noen bruksmerker. Lommebok deksel og skjermbeskytter har reddet de gangene det har skjedd, så det anbefales å bruke for å beskytte mobilen din!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg