Åpningsfest – Barnas store sjømatdag

I dag åpnet Geitmyra matkultursenter for barn på Odderøya i Kristiansand. Barnas store sjømatdag het arrangementet og det varte fra kl. 12 – 15. En stor åpningsfest for både store og små!

Jeg kom kl. 12 rett før åpning og ute på gresset var det allerede satt opp ulike aktiviteter: Stor fiskeutstilling, tangutstilling og tangsmaking, smak på mat fra restaurant Under, fiske strandkrabber i badekar, strandkrabbesuppesmaking, akvarieutstilling, grilling av makrell, smake på pizza rett fra bakerovnen og is laget med flytende nitrogen.

Akvariet med blant annet sjøstjerner, krabber, skjell, tang og tare!

Fiskeutstilling på langbord.

Utstilling rett ved inngangen når man kommer inn på matkultursenteret.

Taket er laget av eggkartonger malt i forskjellige grønnfarger. Stilig eller hva?

Å lære om sesonger er viktig. Hvordan tar vi vare på råvarer så vi kan ha glede av dem utover sesongen? Sammen med elevene salter, sylter og røyker vi kjøtt, fisk, nedfallsfrukt, rogn og grønnsaker.

På Geitmyra lærer elevene prosesser og sammenhenger: Vi setter yoghurt og snakker om gode og dårlige bakterier. Yoghurten siles så vi får ostemasse og myse. På ostemassen lager vi kremoster med deilige smaker og verdens beste prim på mysen sammen med elevene.

I høst skal 6. klassinger fra hele Kristiansand komme og ha skoleuker med tverrfaglig mat og helse her på Geitmyra matkultursenter. Det blir bra med variert undervisning!

Les også:

Geitmyra åpningsdag: Sjømat og gatekunst

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg