Bybonde hos Liane Gård?

Lørdag 15. juni 2019 var vi på Liane Gård på Søm i Kristiansand for å se på hva Kristiansand andelslandbruk dyrket. Arrangementet het “Kom og så! Lær om frø og hvordan dyrke grønnsaker”, varte fra kl. 11-14. Det var litt vanskelig å finne frem siden vi ikke har vært der før, men heldigvis hadde vi GPS på mobilen til hjelp. Gården lå rett ved Liantjønn barnehage.

Da vi kom ned på gården, ble vi med på en enkel grønnsaksquiz med 3 svaralternativer. Postene lå rundt omkring i området. Det var en del gjørme, så vi måtte hele tiden se ned og passe på hvor vi tråkket.

Mens vi gikk rundt måtte jeg selvfølgelig ta noen bilder av hva som var dyrket. Her var det bondebønner ‘Witkiem’ og gulrøtter.

Et stort tunneldrivhus. Inne var det glovarmt!

Agurker, tomater, paprika, sitronbasilikum … masse spiselige grønnsaker og urter.

På utsiden av tunneldrivhuset kunne man plante noen frø i en melkekartong og ta med hjem. Jeg tok med et solsikkefrø og en rød bønne som jeg senere plantet hjemme.

Håper frøene vil spire!

Arrangementet passet helt perfekt for de som er interessert i hage, planter og dyrking. For en koselig gård på en så fin dag! Nå ble jeg en smule klokere etter å ha vært der.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg