Chinese New Year 2021

Happy Lunar New Year! I dag feirer millioner av mennesker over hele verden kinesisk nyttår, også kalt for vårfestivalen.

Velkommen, 2021!
Photo by Macau Photo Agency on Unsplash

Det høres sikkert litt rart ut at nyttår feires nå i februar. Da jeg var liten ble jeg fortalt at vi kinesere følger den kinesiske kalenderen, lunisolarkalenderen (som er basert på både månens og solens omløp) ved markering av tradisjonelle helligdager, for eksempel kinesisk nyttår, Duanwu-festival og Månefesten. Den gregorianske kalenderen som vi bruker i Europa er også blitt brukt i dag (vi lever i nåtiden, ikke i gamle dager).

People walking on the street.
Photo by Jeyakumaran Mayooresan on Unsplash

Den kinesiske kalender har gitt navn til årene. De følger en syklus på 12 forskjellige år i denne rekkefølgen: Rotte, okse, tiger, hare, drage, slange, hest, sau, ape, hane, hund, og gris. 2020 har vært rottens år, og når vi går inn i et helt nytt år 2021, er det oksens år.

Hong Bao, røde konvolutter med pengegaver.
Photo by Mae Mu on Unsplash

Vi pleier å få røde konvolutter med pengegaver, Hong Bao. I den kinesiske kulturen er rødt lykkefargen. Fargen er å finne på det kinesiske flagget og på mange andre høytidsfeiringer og familiesammenkomster.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg