Det blå bygget i byen har fått nytt navn!

Frem til 1. mars kunne man delta i en navnekonkurranse for hva det nye bærekraftsenteret skulle hete. Det gikk ut på å komme med et godt navn som dekker formålet og aktiviteten i bygget. Navnet kunne også være historisk betinget eller være inspirert av bærekraftsmålene. Ved konkurranseslutt kom det inn 100 navneforslag, og juryen har endelig kåret en vinner med det beste forslaget. Premien var en flott miljøvennlig el-sykkel.

Det nye navnet for det blå bygget i Vestre Strandgate/Dronningensgate er … Bølgen bærekraftsenter! Vinneren av navnekonkurransen, Ingvild Thortveit-Pedersen, foreslo Bølgen bærekraftsenter.

– “Bølgen” står for fremdrift, forandring og bevegelse, og på grunn av byggets nydelige blåfarge.

Juryens begrunnelse:

Havet er viktig for Kristiansands identitet. Bølgen minner oss om smeigedager og bølgeskvulp, men også storm og sjøsprøyt. Bølgen symboliserer bevegelse og forandring, noen ganger rolig og noen ganger dramatisk.

Klima og miljøkampen har blitt en folkebevegelse – en bølge, der næringsliv, organisasjoner og ildsjeler finner sammen for å skape endring. En bølge er i medvind, en bølge gir fart. Bølgen skyller mot land, sliper ned steiner og flytter fjell. En bølge har kraft – men kan også være øm og kjærlig.

Bygget har huset skipsekspedisjon og rederi-virksomhet, så byggets historie går også over hav og bølger med tette bånd til Europa gjennom skipsfart, industri og handel.

Byggets nye blå farge vil gjøre det lett å finne fram: Bølgen bærekraftsenter, det blå bygget i byen.

Juryen mener vinnerforslaget dekker alle områdene på en fin måte.

 

Les mer:

Nytt senter for bærekraft
Navnet er Bølgen bærekraftsenter (kilde)

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg