Det forjettede land

Årets første utstilling på Kristiansand Kunsthall: Det forjettede land av Jo Ravn Abusland, Bodil Furu, Leonard Rickhard, Tokyo Twins (Anne Ødegård og Simon Daniel Tegnander Wenzel). Kunstutstillingen er organisert og satt sammen av Pernille Skar Nordby og Cecilie Nissen. Du kan se utstillingen fra 1. februar – 22. mars 2020.

Det forjettede land handler om sted og identitet. Nye Kristiansand – kommunesammenslåing: Kristiansand, Songdalen og Søgne blir til én kommune fra 1. januar 2020.

Det første du ser når du kommer inn i kunsthallen: Debattarenaen Amfibium. Utformet av billedkunstner Jan Freuchen og arkitekt Jonas Høgli Major og bygget av møbelsnekker Erik Faber. Den er formet etter Agders kystlinje.

Den gamle byfurua stod mellom Domkirka og biblioteket. Treet ble plantet av Katta-russen i 1951 under byens forsinkede 300-årsjubileum. Her hadde tidligere den gamle Kristiansands-furua stått, helt til den ble så brannskadet i 1880 at den til slutt ble sagd ned fire år senere, i 1884. Stolen er laget av den gamle byfurua.

Montre med ulike verktøy.

Skulpturer i bronse og en skulptur som henger fra taket. Det er installert lydisolasjoner, for eksempel fabrikk eller steinbrudd, musikk.

204 bilder i bakgrunnen. Tokyo Twins arbeidsuniform.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg