En annerledes 17. mai feiring

Gratulerer med dagen alle sammen! Tenk at det er 17. mai i dag. På Norges nasjonaldag feirer vi gjerne sammen med familie, venner og bekjente, men i år er denne dagen litt annerledes. Vi må fortsatt tenke på at smittevernreglene må holdes, holde minst en meter avstand til andre og kan man være maks opptil 20 personer i grupper. Ingen barnetog, ingen borgertog og ingen store folkesamlinger. Det er veldig trist, men samtidig et godt tiltak for å hindre smittespredning.

Vi har latt TV-en stå oppe siden i dag tidlig for å få med oss 17. mai sendingen LIVE, både på FVN og TV2. Det var ekstra koselig å se kongefamilien hilse og vinke til folket kjørende i biler gjennom Oslo. De gjør vanligvis ikke det på 17. mai, men å overraske folket var en fin ting å gjøre spesielt i år.

Matcher reklameplakaten med marengs/pavlova!

Planen for dagen var å komme oss ut i nærområdet der vi bor og se på bilkortesje. Kristiansand kommune hadde på forhånd laget en plan med tidspunkt og rute over hvilke steder bilene skulle kjøre og følge. Kl. 09:00 startet bilene å kjøre fra samlingsstedet Torvet. Deretter gjennom Kvadraturen – Lund – Søm – Korsvik – Tømmerstø – Hånes – Tveit – Ålefjær – Justneshalvøya – Gimlekollen – Sødal – Mosby – Kulia – Nodeland – Søgne – Langenesveien – Voiebyen – Vågsbygd – Tinnheia – Grim – Kilden. En lang reise gjennom “hele” Kristiansand, men det tok sin tid!

CINDY – Bilder fra Veteranbilutstillingen #1Bildet over tok jeg på Veteranbilutstillingen i fjor, se del 1 og del 2.

Gang nummer 1: Vi var klare, gikk ut og stod der i noen kvarter fra oppsatt tid, 12-tiden, men bilkortesjen kom ikke. Tok opp mobilen for å sjekke: De lå visst 1,5 timer bak skjema! Kan det være motorstopp mon tro? Vi bestemte oss for å dra hjemover, spise pølsebrød og kake før vi dro ut igjen, gang nummer 2, i 15-tiden. Den bilkortesjen skulle vi rekke å se! Vi satte oss ned ved et busstopp og ventet. Etter noen timer lurte vi på når de kom (det tok forferdelig lang tid), men det verste var å ikke rekke det. Løpet var kjørt, haha. Vi skulle ha gått ut litt før 15, så hadde vi rukket bilkortesjen. Kan ikke tro at vi har sløst bort noen timer på dette. I år har jeg ikke filmet en eneste 17. mai video, utenom de på Instastory. Som plaster på såret har jeg heller satset på gode bilder fra min 17. mai feiring. Stay tuned!

Håper alle har hatt en fin 17. mai feiring!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg