ENDELIG – gjenåpning av Norge

Gledens dag – i dag kl. 16:00 var det gjenåpning av Norge. På Torvet ved Rådhuset i Kristiansand ble åpningen feiret med en stor festkake laget av Geheb Conditori i Sørlandsparken. Mange folk samlet seg rundt før den tiden og hadde så lyst til å få med seg gjenåpningen og kakeserveringen.

Foto: Vegard Damsgaard (bildet er lånt fra fvn.no).

Festkaken var 1,75 meter lang, 75 cm brei og bestod av tre lag som ble fylt med ti liter vaniljekrem, 80 liter fløte, fire liter flytende sukker og 15 kilo bringebærsyltetøy. Det hele ble dekket med ti kilo marsipan og pyntet med roser og frukt.

Endelig, etter 562 dager, kan samfunnet åpnes helt opp igjen. Vi har savnet å leve som normalt og et stort ønske om å kunne klemme de nærmeste, venner og bekjente. Nå kan vi gjøre mye mer, da tiltakene er avviklet. Vi kan dra på arrangementer, og rett og slett ha det gøy. Jeg tror mange der ute har savnet det sosiale livet – vår normale hverdag.

Ordfører Jan Oddvar Skisland og kommunedirektør Camilla Dunsæd delte ut kakestykkene foran Rådhuskvartalet. Pressen (NRK og Fædrelandsvennen) var på plass og sistnevnte sendte direkte fra Kvadraturen. Kaken fikk påskrevet “ENDELIG!” på.

Her blir ordføreren intervjuet av Fædrelandsvennen, like før klokken slo kl. 16:00.

Tidligere i ettermiddag har det vært Barnas ByLørdag. Kl. 12:30 var det “Mini-konsert” med Rabakoret (Randesund menighets barnekor) fra Søm, oppvisning med dansecrew fra Samsen kulturhus: Under Construction Crew (hip hop) og D Vrs-crew (K-pop). Etterfulgt av byens første auksjon på Torvet i “nyere tid”. Her kunne man by på flotte produkter og varer som gavekort på restauranter, opplevelser m.m. levert av byens næringsliv. Alle inntektene gikk til Rajshahi-aksjonen.

Flere folk enn vanlig å se på Torvet i dag.

Auksjontid! Alle produktene på bordet skulle auksjoneres bort.

Jeg snurret et lykkehjul som var satt opp like ved Rådhuskvartalet og vant en deilig donut fra @happydonutskrs. Det er første gang jeg smaker på Happy Donuts, jeg må si at de er veldig gode. Det er virkelig “Lykkelige smultringer”! Premiene på lykkehjulet: Sykkelhjelm, et eple, et handlenett eller en donut.

Takk til du som har god håndhygiene.
Takk til du som har brukt munnbind.

Takk til du som har vaksinert deg.
Takk til du som har overholdt meteren.
Takk til du som har vært med på denne dugnaden.

 

Les også:

Direktesending fra gjenåpningen i Kristiansand (kilde)
– Det beste blir å få et normalt liv igjen (kilde)
Gjenåpningen: Her lages festkaka til folket (kilde)

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg