ENTER – SNART Kristiansand

ENTER er en massiv skulptur med et eget lydverk, inspirert av labyrinten. Kunstnerne er Signe Solberg og Åsmund Solberg. Det er første gang de jobber sammen og gjennom våren 2020 har de samarbeidet om et prosjekt som belyser varierende aspekter av temaet kommunesammenslåing. I den nye storkommunen vil den omreisende skulpturen vises flere steder: Første stopp i Kilen i Finsland, deretter flyttet til Høllesanden i Høllen og til slutt endt opp her i Wergelandsparken i Kristiansand.

Grunnidéen for verket er å reflektere rundt noe større som settes sammen til en enhet, samt å arbeide mot et mål uten å fysisk kunne se hverandre. De ønsket derfor å lage en skulptur i abstrakte former som inviterer publikum til å utforske kunsten selv.

Skulpturen ENTER består av massive furustokker som er hogget på Finsland, og tykke plater av aluminium. Stokkene danner skulpturens grunnlinjer, mens metallkonstruksjonene danner en dynamisk form. Labyrinten strekker seg ut over 7×10 meter og musikken består av en rekke lydspor med Åsmund Solberg sitt nykomponerte verk. Det er faste tider på døgnet der det spilles ulike komposisjoner, man må gjerne besøke skulpturen flere ganger for å få med seg det!

SNART Kristiansand er en rekke kunstprosjekter som berører viktige temaer i steds- og samfunnsutviklingen i Kristiansand.

Les mer om prosjektet på:

Snartkristiansand ENTER
SNART Kristiansand

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg