Gratis middag fra Trond Moi og matsvinntips fra @spisoppmaten

Denne uka er det miljøuka i Kristiansand (4.-9. november), med fokus på å være bærekraftig sammen. Kl. 18-20 var jeg på arrangementet “Gratis Trond Moi-middag og matreddertips fra Spis opp maten” på Rådhuset. Mette Nygård Havre (kjent fra @spisoppmaten) holdt en spennende presentasjon om matsvinntips, matvett og hvordan vi kan redde mest mulig mat.

“Fra matsvinn til matvinn i Hennig-Olsen is”. Fikk litt innføring i hvordan iskremen blir laget på Hennig-Olsen isfabrikk og fakta om bedriften.

Til dessert fikk vi “vrakis”: Big Deal Karamell og Friskis Mini Mango & Banan.

Trond Moi, en av Norges mest kjente kokker, lagde gratis middag (fiskesuppe) til ca. 100 personer.

Mange engasjerte seg i matsvinn. Vi fikk mange gode tips! Har dere hørt om “Se, lukt, smak, spis” – regelen? Den går ut på at du selv vurderer om maten kan spises, eller om den bør kastes. Dessverre blir masse mat kastet fordi det har gått ut på dato …

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg