Denne uka er det miljøuka i Kristiansand (4.-9. november), med fokus på å være bærekraftig sammen. Kl. 18-20 var jeg på arrangementet “Gratis Trond Moi-middag og matreddertips fra Spis opp maten” på Rådhuset. Mette Nygård Havre (kjent fra @spisoppmaten) holdt en spennende presentasjon om matsvinntips, matvett og hvordan vi kan redde mest mulig mat.
“Fra matsvinn til matvinn i Hennig-Olsen is”. Fikk litt innføring i hvordan iskremen blir laget på Hennig-Olsen isfabrikk og fakta om bedriften.
Til dessert fikk vi “vrakis”: Big Deal Karamell og Friskis Mini Mango & Banan.
Trond Moi, en av Norges mest kjente kokker, lagde gratis middag (fiskesuppe) til ca. 100 personer.
Mange engasjerte seg i matsvinn. Vi fikk mange gode tips! Har dere hørt om “Se, lukt, smak, spis” – regelen? Den går ut på at du selv vurderer om maten kan spises, eller om den bør kastes. Dessverre blir masse mat kastet fordi det har gått ut på dato …