Grønnsaker i pallekarm

Nå er pallekarmen satt opp på et av de solrike plassene i hagen! Pallekarm er en ramme som fungerer godt som et bed til kjøkkenhage-prosjekter. Noen velger å kjøpe flere og stable mange pallekarmer i høyden, mens andre foretrekker å bare ha en enkel karm.

Pallekarmen er i størrelsen 80×60 cm. Her er pallekarmen plassert på gressplenen, og innenfor de fire veggene har jeg lagt på en sort avfallspose slik at ugress ikke vokser opp nedenfra og ødelegger for plantene.

Brukte stiftemaskin til å stifte fast avfallsposen og lagde noen hull på bunnen for drenering. Deretter var det bare å helle oppi jord. Jeg beregnet to sekker med plantejord til denne pallekarmen = ca. 10 liter.

Det som skal plantes ut er 18 sukkererterplanter (Hammenhögs sukkererter, middels høy – ‘Oregon Giant’) og 4 gresskarplanter (frø høstet fra et gresskar kjøpt på butikken).

Om noen uker skal jeg plante ut resten av sukkererterplantene, har fortsatt to brett som står i drivhuset foreløpig. De må få vokst seg større først!

Håper ikke dette ble plantet for tett. Tror det skal gå bra! Sukkererter har fått plass øverst og gresskar nederst. Ser ut som det skal bli en liten grønnsakshage!

En av de største gresskarplantene:

Leste at det blir raskere varmt i pallekarmer. Det gir bedre vekst for planter! Må også huske å vanne litt oftere ettersom jorda vil tørke ut fortere spesielt i sommertiden.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg