Når høstes solsikkefrøene?

23.07.2020

Det gøyeste med å plante solsikker, er å kunne høste frø av dem etter hvert som de er ferdig med blomstringen og er helt inntørket! Av en blomsterkorg får man hentet inn masse frø, og disse kan man bruke til for eksempel matlaging: Bakverk, salater og snacks, fôr til småfuglene om høsten og/eller vinteren eller rett og slett spare frøene til neste års planting av nye solsikker.

30.07.2020

I dag har jeg høstet frø fra solsikke Sunspot (50 cm). Bildene over er slik solsikken så ut for ett par måneder siden. Kronbladene så littegrann skrukkete ut! Solsikken er kortvokst og blir ikke særlig høy. Et annet typisk navn for denne høyden er “dverg”. Den har blitt ganske gul bak blomsterkorgen og i stengelen. Jeg kunne også se frøene titte frem. Kanskje jeg høstet litt for tidlig?

Det anbefales å høste solsikkefrø når de gule kronbladene blir tørre og begynner å falle av. Den grønne fargen på hodet blir gul og til slutt brun. Frøene vil se fyldige ut og frøene vil være helt sorte eller svarte og hvite striper.

Bildet viser “Sunflower Growth Timeline” – hentet fra: Shesaidsunflower

Sjekk ut denne flotte tegningen! Den fungerer som solsikkens tidslinje og forteller deg i hvilken stadie solsikken befinner seg i.

Alle frøene er vasket og lagt til tørk i en tallerken. Synd at jeg bare hadde plantet 1 stk av Sunspot. Jeg skal lagre frøene mørkt og tørt, så da blir det masse dvergsolsikker neste år!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg