Nattevandring med fokus på FNs bærekraftsmål

I går kveld gikk jeg og 5500 andre (5% av byens befolkning) nattevandring for FNs bærekraftsmål på Odderøya i Kristiansand. Verdens vakreste nattevandring er arrangert av Norad og Kristiansand kommune, og målet er å spre kunnskap om hvor viktige bærekraftsmålene er.

FNs bærekraftsmål har 17 mål, og det er verdens felles arbeidsplan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030. På denne nattevandringen er det lagt fokus på bærekraftsmål 11: Bærekraftige byer og samfunn.

Langs hele ruta ble store, lyskuber på 1×1 meter med FNs bærekraftsmål plassert. Mulige stoppesteder for opplysning. Alle lyskubene tok jeg bilder av fra start til slutt.

Vi møtet opp ved Torvet kl. 18 godt kledd med sekk og hodelykt på. Nattevandringen gikk fra Torvet i sentrum, ned Markensgate, langs Strandpromenaden, fortsatte rundt Odderøya og avsluttet ved Bendiksbukta (ca. kl. 20).

Løypa var på ca. 4,5 km rundt Odderøya og hadde en høydeforskjell på 100 meter. Ganske grei løype, men ulempen var en veldig smal og bratt bakke som man måtte bruke en del tid å komme seg ned. Post 17 i Viljebakken – en utfordring!

Her stod studentorkesteret “Blæsen” og spilte.

TV-tårnet på Odderøya lyste opp og ned mot Bendiksbukta så vi flotte 3D lysshow:

Etter vandringen endte vi opp på Bendiksbukta og der var det gratis utendørskonsert kl. 20:00 med Stina Talling som framførte årets BlimeE-låt “Mer enn god nok” sammen med 120 dansere fra Søgne Danseklubb – Dancing Darlings, Thom Hell, Marte Wulff og Jonas Alaska. Scene og konsertområde:

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg