Noe av det som plantes neste år

Neste år skal det plantes masse nytt i hagen! Jeg har vært en tur på Plantasjen og Coop Obs! for å få litt inspirasjon, men har ikke helt funnet ut hva jeg har tenkt til å plante ned i hagen. Bare solsikker og tulipaner er bestemt så langt. Jeg endte derfor opp med å kjøpe en frøpakke med solsikker Helianthus annuus ‘Uniflorus’ og en big pack løkpakke av 18 triumftulipaner.

Solsikkene er ettårige planter. De kan bli opptil 150-500 cm høy og solsikkehodet 30 cm i diameter. Frøene blir spart til neste år. Det er så gøy å få til høye solsikker!

Sterktvoksende og praktfull blomst. Plantes i bed, åkeren eller som vindstopper. Staselig som snittblomst. Morsom å dykke fordi resultatet blir så storslått. Sorten gir en stor, gul blomst. Meget nøysom, men vokser enda bedre hvis den får vann og gjødsel om sommeren. Kan trenge støtte med pinner.

Les mer om solsikkene HER.

Måtte ha noen nye tulipaner siden de i hagen blir mindre og mindre for hvert år som går! Triumftulipanene kan allerede plantes ned om høsten, og om våren vil de blomstre lekkert i sine forskjellige farger!

Lekre triumftulipaner i blandede farger. Karakteristisk for disse tulipanene er den solide blomsterstilken og den vakre blomsterformen. Blomstene pleier å stå lenge. Meget fin som snittblomst.

Les mer om triumftulipanene HER.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg