Notre-Dame i full fyr

Notre-Dame de Paris, eller bare Notre-Dame, er en gotisk katedral som ligger på øya Ile de la Cité i elven Seinen, midt i Paris i Frankrike. Det er blant annet en av Europas mest kjente og besøkte turistattraksjon. Bygget er over tusen år gammelt. Det ble bygget i 1163 og har senere blitt bygget om flere ganger.

I går kveld hørte jeg på nyhetene at bygget sto i brann! Spiret og taket hadde kollapset og flere brannkonstabler prøvde så godt de kunne å slukke brannen og redde verdifulle kunstverk inni katedralen. Brannen skal ha startet på taket. I løpet av en time hadde flammene spredt seg langs taket og spiret på toppen kollapset. Hvordan brannen oppstod, kan være i forbindelse med rekonstruering, reparasjon på taket eller ved et uhell.

Det var forferdelig å se Notre-Dame i flammer på TV-skjermen. Jeg kunne se folk i Paris stå og gråte. Kan tenke meg hvor vondt det er å se det i dag da brannen var slukket. Heldigvis fikk brannkonstablene reddet Notre-Dame fra total ødeleggelse.

Et bilde av brannen:

Foto: Francois Guillot (AFP/Scanpix)

Slik ser det ut i dag etter at brannen er slukket:

Screenshot av direktesendt video fra RT.

Les mer på MSN: HER

2 kommentarer
  1. Grusomt. Flotte bilder du har. Har jo tatt mange bilder der inne, men mista mye i et pc kræsj. Men alle de ganger så var vi mest i Sacre Cour,, det ble liksom vår kirke 🙂 Måtte lage et innlegg jeg også, og tilfeldigvis så havnet de ved siden av hverandre på framsida 🙂 Lykke til 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg