Oslo dag 1 – 24.07.2020

Kl. 05:30   Tidlig på morgenkvisten stod jeg, mamma og brødrene mine på Rutebilstasjonen i Kristiansand og ventet på avgang. Det regnet og været så trist og grått ut. Vi hadde pakket med oss en bag (som var bare fylt med klær) som bagasje og en sekk hver. Bussen vi tok til Oslo het VY Express 190, og er en 2-etasjers buss. Billettene tur og retur kjøpte vi på nett i forveien siden man ikke har mulighet til å kjøpe bussbilletter ombord pga tiden vi er inne i nå – covid.

Kl. 06:00   Avgang fra Kristiansand. Det stod at vi hadde fritt setevalg, så vi fant oss hver vår sitteplass i 2. etasje. Jeg satt ved en vindusplass og hadde god utsikt fra toppen. Det var ikke mange som steg på bussen i Rutebilstasjonen, men i løpet av turen kom flere og flere passasjerer på. De hadde reservert seteplass og noen av oss hadde uten å vite, sittet på deres plass. Vi sa bare at de kunne velge seg en annen ledig plass, siden det fortsatt var mange ledige plasser igjen. Kanskje vi hadde sett feil, hva om vi hadde fått tildelt plass? Bussjåføren sa i hvert fall ingenting om hvilken plass vi skulle sitte på. De timene jeg satt på bussen brukte jeg til å være på PC-en i ca. en time, og resten av timene kikket jeg ut av vinduet. Spennende å se hvilke steder vi kjørte forbi.

Kl. 10:25   Etter 4 timer og 25 minutter ankom vi endelig OSLO! Vi kjørte gjennom Langkaia og så blant annet Operahuset, Deichman Bjørvika (det nye biblioteket) og Barcode. Siste stopp var Oslo bussterminal, der vi endte opp.

“H”, en av mammas venner hentet oss på Oslo Sentralstasjon. Det er 4 år siden sist vi har sett henne! På denne turen var hun en nyttig guide for oss. Vi var innom turistkontoret for å hente noen kart over byen og på Tigeren ved Jernbanetorget var det en Pepsi vogn som delte ut gratis Pepsi Max Lime 0,5 L flasker.

Kl. 11:00 – 13:00   Vi gikk sammen til Comfort Hotel Karl Johan for å sette fra oss bagasjen. Innsjekk på hotell var egentlig kl. 15:00, men resepsjonisten sa at tidlig innsjekk var mulig, mot et tillegg på 100,-. Han ombestemte seg etter hvert da han så flere gjester komme inn i resepsjonen. Vi kunne allerede sjekke inn tidligere uten tilleggspris. Det var kjempebra! Vi fikk et rom i 2. etasje og et rom i 3. etasje. Tenkte å skrive mer om hotellopplevelsen litt senere i et eget innlegg.

Da vi kom inn på rommet, kastet vi fra oss all bagasje og tok med det viktigste: Alt av verdisaker. H ventet nede ute i restauranten/baren og da vi kom ned igjen, begynte vi å planlegge og snakke om hvor vi skulle gå. Jeg viste henne listen jeg hadde skrevet opp og vi gikk tilbake til Jernbanetorget for å kjøpe 24 timers Ruter billetter inne på Narvesen fordi vi hadde tenkt å gå på sightseeing. Disse kan brukes på Ruters T-bane, trikker, busser og båter, og på Vys tog i Oslo og deler av Viken (tidligere Akershus fylke).

Så var det å gå ned og ta T-bane over til Tøyen. Først besøkte vi Munchmuseet. Det er et museum om Edvard Munchs liv og verker. Jeg betalte for meg selv og brødrene mine gikk inn gratis. Spurte i resepsjonen om det var lov å ta bilde, ja, men ikke med blitz. Da var det fint å kunne ta et bilde sammen med Edvard Munchs kjente maleri, Skrik.

The Scream – Edvard Munch

Kl. 13:00 – 14:00   Etter besøk på Munchmuseet spaserte vi bort til botanisk hage. Den botaniske hagen på Tøyen i Oslo er Norges eldste hage. Fikk vite i ettertid at de hadde kaktuser og andre planter inne i store drivhus og bygg, men hadde jeg visst det hadde jeg selvfølgelig tatt en kikk hvis dørene var åpne. For eksempel inne på Palmehuset, der har de masse kule planter!

Kl. 14:00 – 15:50   Vi tok T-bane til Majorstuen. Majorstuen er kjent for Frognerparken, den største parken i Oslo indre by med mer enn 200 kunstverker i granitt, smijern og bronse i skulpturparken i Vigelandsparken. Skulptursamlingen har fått navn etter kunstneren Gustav Vigeland. Vigelandsanlegget består av Hovedportalen, Broen over Frognerdammen, Fontenen, Monolittplatået og Livshjulet.

Kl. 15:50 – 19:00   Akerbrygge. Kjøpte Krone-is jordbær 6 pk på Coop Mega. Så tok vi buss til St. Hanshaugen: Gamle Aker Menighetshus. Der holder Nordic Chinese Christian Church til, og vi besøkte H. Vi spiste en deilig middag sammen og etterpå gikk vi ut igjen og tok buss til Tjuvholmen for å se på skulpturer. Visste dere at sjakkmester Magnus Carlsen har leilighet der? Vi gikk gjennom fra Aker brygge – Tjuvholmen – Nobels Fredssenter – Slottsplassen (Slottet) – Rådhuset – Stortinget – Comfort Hotel Karl Johan.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg