Sibirkulda i Sør-Norge: En frostbitende start på det nye året!

Det ble en sprengkald start på det nye året! Først snøstorm og snøkaos, så har sprengkulda meldt sin ankomst. Torsdag morgen kunne man kjenne at det var ekstra kaldt i store deler av landet, fra nord til sør. Her i Kristiansand ble det målt 15 og 16 minusgrader. Vi er ikke vant med å ha så lave temperaturer i sør, denne gangen var det ekstremt vintervær.

Se opp for istapper og snø fra taket!

Sibirkulda har inntatt Norge! Store deler av Sør- og Østlandet har fått oransje farevarsel på grunn av de store snømengdene. Spesielt i Risør, Arendal og Kristiansand har det snødd vanvittig mye på kort tid.

I forrige uke fra onsdag skulle egentlig være første skolestart, men barneskoler (også videregående skoler) måtte holde stengt på grunn av snøkaoset. Da det ikke var mulig å få måkt alle fortauene i tide, var det ikke trygt å komme seg til skolen. Uteområdene måtte også måkes og nødutgangene. Bussene ble innstilt på ubestemt tid, fram til veiene var forsvarlig ryddet. Ikke lett å kjøre i sterke vindkast og mye snø. Viktig å tenke på sikkerheten til passasjerer og bussjåfører. Jeg måtte ta beina fatt da det ikke gikk noen busser, men det var god trim!

Masse snø! Stille på veien, her ser det ut som de fleste har latt bilen stå.

Barnehagene som holdt åpent, fant ut at det ville være best å holde neste dag stengt. Uteområdet var ikke måkt og brøytet, så det var utfordrende å komme seg til og fra i høye snømengder.

En barnehages uteplass.

Barnehagene har hatt egne regler for hvor lenge man kan være ute når det er kaldere enn vanlig. For noen som har ønsket seg en luftetur ut og vil kjenne på snøen, måtte de kle seg godt. Være ute i kort tid, som for eksempel maks en halvtime om gangen.

Svømme i snøen?

Les også:

Snøkaos Winter ❄️ Wonderland bilder

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg