Lørdag 11. juni stod Sommerløpet, Sørlandets største løpefest, for tur! Det er 10. gang Sommerløpet arrangeres og det ble markert med en skikkelig jubileumsløpefest på Torvet i Kristiansand. Distansene man kunne løpe var:

• 21,1 km Halvmaraton (til glede for de som liker å løpe litt lengre)

Oppvarming Aqualama.

Barneløpet.

Jeg var “reserve” og skulle løpe for en som hadde meldt seg på, som ikke kunne løpe/delta på grunn av jobb. Personen hadde meldt seg på 5 km Folkeløpet, så det tok jeg som en utfordring. Første gang jeg deltar i Sommerløpet, så det var en veldig spennende løpeopplevelse!

5 km løypen var ny i fjor (2021), og den slynget seg fra Torvet, ned til Strandpromenaden, Tresse, Bystranda, Tangen, over på Kjøita og rundt hele til du løper over den nye sykkelbroa og ned Rådhusgata til mål på Torvet!

Løypen var merket tydelig med merkebånd og skilt for hver kilometer. Det gjorde det lettere å vite hvor mye man hadde løpt. Underveis var det drikkestasjoner (ved Bystranda og ved Roklubben), løypevakter som passet på og fartsholdere som løp med ballonger og holdt jevnt fart mot slutt-tidene.

Etter målgang fikk alle deltakere utdelt medaljer. De raskeste som kom på 1. – 3. plass av hver km løp, vant gavekort.