12 ting bloggere må ha

Først av alt, tusen takk for responsen fra forrige innlegg som handlet om kameraer til bloggere. Har du ikke lest innlegget er det linket HER. I dagens innlegg vil jeg nevne 12 ting som bloggere må ha. Kan dere gjette hva?

Kamera.
Selvfølgelig må du ha et kamera når du er blogger og har en blogg! Man kan ikke være en god blogger uten et kamera, haha. Mange av oss eier vel et bra kamera, eller? En blogg uten bilder hadde vært så kjedelig å gå inn på, spesielt når det kommer til lesere og besøkende. Et bilde sier mer enn tusen ord! Bloggere som satser høyt liker å fotografere alt mulig rart, så kamera er nøkkelen til inspirasjon og til å dokumentere ting med. Kamera er faktisk gøy å lære seg samt å knipse minner, øyeblikk og opplevelser. Ofte er det slik at bloggere ønsker å ha et mindre kamera i tillegg til speilrefleks. Kamera med vippeskjerm er genialt å ha med seg så man kan se seg selv.

Kamerastativ + fjernkontroll.
Et kamerastativ er tingen du må skaffe deg hvis du ofte tar antrekksbilder og dagens outfit alene. Husk at stativet må ha stødige bein og passe til kameratypen(e) den er laget for. Hvis du trenger hjelp til å ta bilder av deg selv, spør for eksempel søsken, venner eller familien om å hjelpe deg, så er det ikke alltid de har tid til det. Fjernkontroll er greit å bruke iblant, så kan du trykke og posere samtidig. Men bruker man selvutløser på kamera derimot, kan det bli så stress å løpe frem og tilbake for å stille inn.

Bærbar PC/Mac og nettbrett.
Du må ha noe å blogge på, selvfølgelig. PC-en er bloggernes viktigste verktøy i hverdagen! En bærbar PC eller Mac, fungerer godt. Jeg anbefaler virkelig ASUS sin nye Zenbook 3, som er både liten og lett (veier kun 910 gram) og samtidig full av kraft. Er du glad i bilderedigering og/eller redigere videoer, invester i en PC som har masse minne, høy ytelse og rask prosessor så går alt som smurt! Nettbrett er lettere å ta med seg overalt.

Mobil + selfiestang.
Mobil må alle definitivt ha! Helst en mobil som er utstyrt med et godt mobilkamera og som er rask. De fleste bloggere har iPhone og kan tenke dere hvorfor? iPhone er smart og har operativsystemet iOS, mens andre mobiltelefoner går på Android. Da jeg byttet til iPhone merket jeg at alt var mye lettere. Apples økosystem og iCloud for eksempel, kunne synkronisere så jeg kunne få opp alt på PC-en. Bilder og videoer som jeg hadde tatt med mobilen, ligger på en sky slik at jeg slipper å finne frem kablene for å overføre mediene. En selfiestang trenger alle som liker å ta selfies. Jeg bruker det mer som et stativ og “vloggestang” for mobilen.

Sosiale medier.
E-post, Facebook, Instagram, Youtube, Snapchat, Twitter … listen blir utrolig lang om jeg skulle nevne alle de sosiale mediene. Å bruke sosiale medier for å promotere bloggen er genialt for å få flere nye lesere og følgere. Du kan opprette en Facebook-side til bloggen din og legge ut dine nyeste publiserte innlegg, og kanskje legge ut link på en Facebook-gruppe som kun er for bloggere. Som blogger føler du nesten som at du er en offentlig person (hvis du viser deg selv da). En toppblogger er mer som en offentlig person siden alle kjenner til han eller hun – en kjent person. Leserne dine vil gjerne følge med på ditt liv og hva gjør du for dine lesere? Jo, på bloggen skriver du at leserne dine kan følge deg på andre sosiale medier utenfor bloggen. Vær aktiv og husk også å ha en egen e-postadresse for bloggen din for at lesere og sponsorer kan kontakte deg for spørsmål og mulig samarbeid.

Kjøpe nye ting.
Som blogger er det ikke alltid lett å leve med tingene vi har rundt oss. Den ene gangen kan vi kjøpe altfor mye som vi nesten ikke trenger fordi ting er på tilbud (vi vil ikke gå glipp av det), andre ganger kjøper vi kanskje samme ting, men i forskjellige farger fordi vi ikke kan bestemme oss for hvilken farge vi skal velge. Derfor blir det masse shopping på nett og ellers i vårt virkelige liv. Vi må alltid ha noe nytt som vi kan vise frem på bloggen og anbefale til dere lesere, og det kan være alt fra klær, interiørting, elektronikk osv … Pass opp hvis du skal handle noe på nett, da ikke alle sider er til å stole på.

Planlegger, notatbøker og kalendere.
Planlegg dine blogginnlegg og skriv ned hva du har tenkt til å publisere dag for dag i planleggeren slik at det ikke blir for mange innlegg den dagen og andre ingen. Kommer du på noen temaer og innlegg du vil skrive om, skriv ned idéene før de forsvinner! Bloggere bruker planleggere, notatbøker og kalendere som holder styr på alt. Av og til bruker vi også notat-appen på mobilen. Vi må også ha inspirasjon til å kunne skrive blogginnlegg som lesere vil ha glede av å lese om. Det hender at vi skaffer inspirasjon hos andre bloggere, og av til føles det ut som om vi kopierer og skriver akkurat det samme. Uken som gikk, outfit of the day (OOTD), dagens middagstips …

God tid.
Å skrive et blogginnlegg er ikke alltid lett, så det kan ta opptil flere timer å skrive et skikkelig bra blogginnlegg. Når bilder skal planlegges, bilder og videoer må redigeres og teksten skrives – det tar mye tid! Jeg pleier som regel å bruke god tid på innleggene, leser igjennom teksten før jeg publiserer og svarer på lesernes kommentarer også om det har kommet inn noen spørsmål.

Dagslys.
Om vinteren kjenner jeg hvor lite dagslys det er der ute. Jeg står opp tidlig på morgenen bekmørkt og kommer hjem igjen mørkt som langt på kvelden. Å ta bilder kan være utfordrende til tider, spesielt hvis man ikke har så godt med sollys der ute. Det er jo nesten mørkt hele døgnet, men om sommeren elsker jeg at det blir så sent mørkt for da kan jeg være lenger ute. Dagslys er viktig for at bildene skal bli bra og benytt det mens du kan.

Studiolys.
Kanskje det løser seg med å investere i et studiolys? Da får man lys hele døgnet innendørs! Mange vloggere har skaffet seg studiolys da de filmer mye til Youtubekanalen deres når de for eksempel skal sminke seg. Dette kan koste en del og det tar litt plass å ha det stående.

En ryddig og ren leilighet + pynter med grønne planter.
Hos en blogger kan ikke ting være slengt rundt på gulvet, alt må være vasket, pakket og rent hvor som helst. Med mindre man bor med noen andre, så må også de lære å rydde etter seg. Det er tross alt her vi tar bilder mest: I stuen når vi ser på TV, på kjøkkenet der vi lager mat, på soverommet der vi sover, på badet der vi sminker oss og gangen som har masse ytterklær og sko slengt overalt. Vi bloggere har også stor interesse å fylle huset med grønne planter for å friske opp og skape trivsel. Grønne planter kan være alt fra kaktuser til stående gulvplanter.

Venner, familie og bekjente.
Vi er avhengig av å ha noen rundt oss som støtter og forstår at vi er bloggere som har en blogg som hobby/jobb. Dette tenker jeg på for eksempel at vi skal gjøre noe sammen. Kamera blir ofte dratt opp for å dokumentere alt vi gjør. Det kalles for å fange et øyeblikk, og noen ganger er det lettere å la kameraet ligge igjen så det ikke står i veien når vi nyter tiden sammen.

– Er det noe du som blogger må ha som ikke står på denne listen?
– Kjenner du deg igjen?

#tips #blogg #blogger #kamera #fotografering #skriverier #planlegger #notatbok #kalender

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg