Walk for Water – bærekraftsvandring

Bærekraftig sammen arrangeres i Kristiansand 27. september – 3. oktober 2021. I Miljøuka er det stort fokus på klima og miljø. Det er mange arrangementer knyttet til temaet som spis opp maten, spis grønt, dyrke egen mat, reparere eller bytte framfor å kjøpe nytt (gjenbruk), plantebyttemarked, sykkelparade osv …

På lørdag har det vært Bærekraftsvandringen Walk for Water powered by Sparebanken Sør, konsert og taler fra Bærekraftsfestivalen på Torvet. De 40 første fikk utdelt vannkanner og bøtter som man skulle ta med seg fra Torvet til toppen av Odderøya. En gåtur hvor kroppen fikk kjenne på hvordan det er å gå milelangs hver eneste dag for å hente rent drikkevann.

Hensikten med Walk for Water er å øke bevisstheten om den globale vannkrisen og midler som kan redde liv. Sammen kan vi gjøre en forskjell!

I dag finnes det over 663 millioner mennesker uten tilgang til rent vann. Samtidig som vi i Norge nærmest sløser bort vannet, går alle disse millioner av menneskene milevis hver eneste dag for å få tak i verdens viktigste og livsnødvendige ressurs. Vi er heldige som bor i Norge og har tilgang på rent drikkevann. Rent drikkevann er viktig for helse og overlevelse.

Papua Ny-Guinea, Uganda, Nigeria, Mosambik, India og Pakistan er land der størstedelen av befolkingen ikke har tilgang på rent drikkevann rett ved hjemme, eller innenfor en 30 minutters, tur-retur gåtur til nærmeste vanntilførsel.

Sparebanken Sør er sponsor og donerer 17 500 kr for at 40 bøtter blir bært opp til toppen av Odderøya. De har siden mai hatt en crowdfundingkampanje åpen, hvor målet er å samle inn minst 100 000 kr. Disse vil være øremerket til å bygge en brønn i en landsby i et utviklingsland gjennom Thirst Project. Brønnen som skal bygges blir i Eswatini. Tilgangen på rent drikkevann der er svært lav. Det gjelder spesielt i de landlige områdene, der under halvparten av befolkningen har vann i springen.

Thirst Project har som mål å bringe trygt drikkevann til samfunn over hele verden. Der rent vann ikke er umiddelbart tilgjengelig, skaffer de penger og bygger vann-, sanitær- og hygieneprosjekter i lokalsamfunn.

Bærekraftsmål 6: Rent vann og gode sanitærforhold spiller en viktig rolle her.

Brønnen “vannkrana” er satt ut på scenen ved Torvet. Den er laget av Sedin Zunic & Ane Lila Valentina ved @mintstreetart.

Les også:

Bærekraftsfestivalen: Rent vann livet ut
Nytt senter for bærekraft
Utstillingene under Miljøuka 2020
Nattevandring med fokus på FNs bærekraftsmål
Bli med oss og gå: Walk for Water powered by Sparebanken Sør (kilde)

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg