Anbefaling om bruk av munnbind

I dag er det ett år siden Corona kom til Norge. Første tilfelle av Coronasmitte i Norge ble oppdaget i Tromsø kommune 26.02.2020. Det var en kvinne som hadde vært på reise i Kina, som testet positivt. Da hun kom hjem ble det rett i isolasjon. Senere tok flere og flere med seg Corona (importsmitte) inn i landet som førte til at landet mistet kontroll og ble stengt ned fra 12. mars til 20. april 2020. Det var på samme dag som Norge fikk sitt første covid-19-dødsfall. Nå har det også dukket opp muterte virus rundt forbi, importert fra forskjellige land. Siden det har vi blitt mer bevisste på å ikke klemme hverandre, holde avstand og sprite hendene hver gang vi går inn i en ny butikk og til et nytt sted. Det er så viktig!

Jeg bor i Kristiansand. Tidligere var vi Kristiansandere gode til å holde seg til smitteverntiltakene, men nå har tallene plutselig gått så høyt opp at det har kommet nye lokale tiltak som å stenge ned treningssentrene! Det merkes at det har blitt mye verre her i vår by enn for noen måneder siden. Før den store oppblomstringen følte jeg meg trygg, men nå er følelsen noe helt annet da jeg hørte om nye smittede siste døgn var på 38 og stadig flere bruker munnbind i det offentlige. Det er et tegn på at det har blitt en del av hverdagen vår og er helt normalt å gå med. Vi må få ned smittetallene i Kristiansand og det viktigste er at vi alle følger de generelle smittevernreglene. Det er spesielt viktig å begrense antall nærkontakter og å overholde avstandsreglene.

I disse dager har jeg en dag fått hentet ut gratis munnbind i bomull og håndsprit på AKT (Agder kollektivtrafikk). Munnbind er ikke et påbud på bussen her i Kristiansand, men det er et krav om at man “skal ha” munnbind når man er på bussen der man ikke kan holde minst én meters avstand. Samme gjelder i offentlige rom innendørs. Tips: Ha alltid med et eller flere munnbind, noen steder kan de kreve at man må bruke det.

2 kommentarer
  1. Ville nok også skrivd at folk må bli flinkere til å kaste munnbind i søpla og ikke på gatene. Motbydelig å se så mye munnbind OG hansker ligge strødd etter veien. De tar jo så liten plass i lomma.

   Ta vare på deg selv. Jeg har holdt meg inne i over et halvt år nå.

   1. Helt enig! Munnbind skal kastes i søpla og ikke på bakken. Likevel er det noen som glemmer det. Her i Kristiansand by er det plassert mange søppeldunker, det er et godt tiltak for å hindre at folk kaster søppel rett på gatene. Forsøpling av naturen er ikke godt for oss og planeten vår.

    Takk, du og! Håper alt er bra med deg 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg