Året 2020 – del 1: Januar – april

Jeg har bladd tilbake i 2020-arkivet og vi skal nå ta et tilbakeblikk på året som snart har gått. Jeg kommer til å dele innleggene opp i 3 deler, og dette er del 1. Slik var 2020 fra januar til april:

 

JANUAR

Nyttårsaften, på slutten av året gikk vi ut ved midnatt og så på fyrverkeri på den mørke nattehimmelen. Det var Kristiansand kommune som stod for de aller største rakettene som ble sendt opp fra byen, på toppen av Odderøya. Vi bor på “toppen” og der var utsiktspunktet perfekt til å stå og se på alle rakettene som ble skutt opp! Ønsket året 2020 velkommen!

Kakeredder – kjøpte denne flotte nyttårskaken på tilbud for å feire nyttår.

Det ble enda mer kake. Feiret bursdagen til broren min som ble 19 år! Koste oss med kake fra Dampbageriet og en hjemmelaget kremkake pyntet med jordbær og blåbær.

We Love Sport arrangement på Sørlandssenteret 18. januar. Meet & Greet med Funkygine og Vegard Harm. Masse folk på senteret og lang kø for å ta bilder med influenserne den dagen. Dette var før Coronatiden, da alle kunne glemme meteren og klemme som normalt. Savner den tiden!

Kjøpte en Cactus Varieties (kaktus mix) på Plantasjen og lurte på hvilken type det var. Meldte meg inn i en privat gruppe World Cactus and Succulent Society på Facebook og fikk svar: Den heter Mammillaria Mammillaris.

Feiret kinesisk nyttår, også kalt vårfestivalen. 24. januar var nyttårsaften da vi følger lunisolarkalenderen, ikke den gregorianske kalenderen som vi bruker i Europa. Det var slutten på grisens år (2019) og nytt år rottens år (2020).

Var på møte med rådgiver og leder for å finne ut av veien videre. Ikke lett når man ikke står fast i noe som snart slutter. Jobbet fortsatt på skole og SFO før og etter skoletid + vikartimer.

Kjøpte ting på Nille og overrasket klassen med kule ting fordi det var en av mine siste dager i klassen deres. Elevene gjorde også noe snilt for meg med tegninger, kort og fisk laget i kunst og håndverkstimene:

 

FEBRUAR

Byvandret en del og så at det kom opp ny gatekunst på den lange veggen ved Sjølystveien (ved Silokaia/Kilden).

Feiret morsdag og reddet en kake dagen etter morsdagen.

Marsipankake med sjokolade og hjerte!

Prøvde meg i prosjekt avokado og jeg begynte å like og spise avokado.

Ble helt utbrent fordi jeg ikke lyttet til kroppen. På grunn av mye stress og tok på meg for mange oppgaver. Endte med være sengeliggende i en dag og vekslet mellom å hvile og sove. Heldigvis var det bare en dag, så nå er jeg oppmerksom på hvilke signaler kroppen gir.

Utstilling “World” av Michael Rieu i foajéen i Kristiansand folkebibliotek. Han er blant annet kjent for sine spennende hode-skulpturer inspirert av Picasso og Modigliani.

Årets første utstilling på Kristiansand Kunsthall: Det forjettede land.

Endelig kom snøen! En vinterutsikt fra Brannposten i Baneheia, Kristiansand.

Masse flott gatekunst ved Nybyen Skatepark!

 

MARS

Det skjedde mye denne måneden. 12. mars kom sjokkmeldingen om at Norge stenges ned i to uker på grunn av Coronaviruset: Lockdown. Alle barnehager, barneskoler, ungdomsskoler, videregående skoler, høyskoler og universiteter, og andre utdanninginstitusjoner skulle stenges. Det fortsatte med å avlyse arrangementer, stenge serveringsbransjer, treningssentre, frisør, hudpleie, massasje og kroppspleie, tatovering, svømmehaller og badeland +++ Folk begynte å hamstre mat fra dagligvarebutikkene og toalettpapir røk det mye av.

13. mars gikk noen folk fra å være i jobb til å bli permittert, mens andre mistet jobben og arbeidsledige hadde vanskeligheter med å finne jobb. Det ble hjemmeskole for skoleelever og studenter, og hjemmekontor for ansatte hvis mulig. Uvant for noen i starten, men det sparte mye tid å komme seg på jobb. Etter hvert som tiden gikk var vi mye oppå hverandre da alle måtte holde seg mest mulig hjemme.

Oppdaget noe rødt på kaktusen og fant ut at det var fruit pod(s). I disse fruktene lå det masse små frø.

En nydelig vårdag i Wergelandsparken. Se alle de krokusene!

Et hjerte lyser opp på Radisson Blu Caledonien Hotel i Kristiansand. Stuntet er til støtte for alle som kjemper mot viruset og til dere som gjør en viktig jobb i en vanskelig tid ♥

All undervisning foregikk digitalt, og for meg som tok dette eksamensforberedende kurset var det ikke så lett å følge med i timene, men det gikk. Skulle heller ønske det var fysisk oppmøte selv om det var på kveldstid (fra kl. 17 – 21). Meningen med kurset var å øve seg på å skrive oppgaver som tidligere har kommet på eksamen.

Solgte dette drivhuset og vurderte innkjøp av et nytt.

 

APRIL

27. april åpnet skolene, de minste først 1. – 4. klasse. Samfunnet åpnet sakte opp igjen.

Kikket på gatekunsten bak Nybyen Skatepark.

I påskeferien koste vi oss med påskegodis, påskekake og en påsketur i byen.

Startet på planteprosjekt. Sådde solsikker, agurker, busktomater, Pink Thai Egg (tomat) og gresskar.

april 2020 – CINDY

Plommetreet i hagen blomstret!

Les også:
Del 2: Mai – august
Del 3: September – desember

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg