Bærekraftsfestivalen: Rent vann livet ut

3. – 5. juni arrangeres Bærekraftsfestivalen i Kristiansand. Bærekraftsfestivalen skal øke kunnskap om Bærekraft og skape samarbeid på tvers av generasjoner, kulturer og ulike organisasjoner.

I år skal Bærekraftsfestivalen sette fokus på verdens vannmangel gjennom et samarbeid med Thirst Project, som er verdens største ideelle vannorganisasjon ledet av unge mennesker. Målet deres er å bringe trygt drikkevann til samfunn over hele verden der det ikke er tilgjengelig. Thirst Project samler inn penger og bygger brønner over hele kontinentet i Afrika der landsbyer ikke har tilgang på drikkevann.

Vi er heldige som bor i et land som har tilgang på rent vann. Det er ikke alle land som er like heldige som oss. 2 milliarder mennesker sto uten tilgang på rent vann i 1990 og i 2015 var det 663 millioner mennesker. I 2030 burde alle ha tilgang på rent vann.

På verdens miljødag 5. juni, var planen å arrangere Walk for Water Powered by Sparebanken Sør. Innbyggerne inviteres til å gå med vannkanner fra Torvet til toppen av Odderøya. Dessverre er alle fysiske arrangementer blitt utsatt på grunn av smittesituasjonen i Kristiansand.

Denne flotte vannkranen har dukket opp på scenen på Torvet i Kristiansand. Gatekunsten er laget av @sedinzunic for Bærekraftsfestivalen. På steinen er det en QR-kode som man kan scanne for å komme inn på innsamlingsnettstedet bidra.no.

Jordkloden i nettet var ikke å se etter noen dager da bildene ble tatt. Kun vannkranen i steinen sto igjen – kunsten delvis utsatt for hærverk?

Bærekraftsmål 14: Livet i havet. Bevare og bruke havet og de marine ressursene på en måte som fremmer bærekraftig utvikling. Uten havet fungerer ikke jorda.

Les også:

Nattevandring med fokus på FN bærekraftsmål
Rent vann livet ut til Landsby (kilde)
FN bærekraftsmål 14: Livet i havet (kilde)

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg