Juleviruset

17. mai virus har mutert seg til julevirus! Det er en historie som utvikler seg. For en spennende idé å mutere “17. mai – coronaviruset” om til et “julecoronavirus”! Eller er det et virus som tilpasser seg situasjonen og muter seg?

Tidligere i mai rullet et lignende gigantisk Coronavirus i nasjonalfargene rødt, hvitt og blått ut i Kristiansands gater som skapte nysgjerrighet blant folk. Det er laget av kunstneren Erik Pirolt.

“17.mai-coronaviruset var nesten som en parodi på billig 17.mai-pynt i plast. Dette viruset vil nå tilpasse seg julen og former seg om til å bli noe vakkert. Med en overflate av mose og «knotter» lagd av røde julekuler, så vil julestemningen gå til topps. Jeg håper juleviruset vil mutere seg videre etter julen og at dette kan bli en skulptur som i fremtiden blir et «tidsminnemonument» fra denne spesielle tiden vi er inne i”
– Erik Pirolt, kunstner

Juleviruset måler 3 meter i diameter og er formet som en globus, siden pandemien er et globalt fenomen som berører alle. Det er motorisert og er du heldig kan du se juleviruset snurre rundt sin egen akse – akkurat som jordkloda.

Materialene det er laget av er glassfiber og polyester, og pynten utenpå er av ventilasjonsrør, stål, aluminium og julekuler. Studerer man kunsten nærmere, legger man merke til et mosegrodd virus med røde julekuler som knotter.

Rundt juleviruset er det satt opp gjerder i tre hvor det står skrevet “Hold avstand” på norsk og “Keep distance” på engelsk. Dette er en påminnelse til folk om situasjonen vi er i, for det er veldig viktig å holde avstand. Vi må ikke glemme smittevernbestemmelsene.

Installasjonen ble satt opp søndag 29. november og det kan oppleves på Øvre Torv i Julebyen Kvadraturen, hver dag frem til nyttår.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg