Making a rainbow

Regnbuen bygges.

Her på Odderøya ved bygg 29 ble Norges største regnbue bygd! Det er en interaktiv installasjon med tre performances som skal stå foran Domkirken på Torvet i Kristiansand fra 15. juli til 31. august. Før den tid ble installasjonen “Regnbuebyen Kristiansand” trillet på hjul fra verkstedet helt til der den skulle stå, fra Odderøya til Torvet. Åpningen foregikk samme dag som regnbuen kom på Torvet, kl. 19:00. Installasjonen støttes av Cultiva, som støtter prosjekter innen kunst, kultur og kreativitet.

Fargene som ble brukt i regnbuen.

Prosjektet Regnbuebyen ønsker å spre glede, lys og positivitet. Installasjonen er leken og tilgjengelig, og engasjerer mennesker fra ulike samfunnslag, aldersgrupper og interesser. Tre performances vil vise folk hvordan de kan bruker Regnbuebyen. Regnbuebyen er lekent nok til at barn vil synes det er gøy, samtidig som det er innbydende og morsomt for de voksne.

Regnbuen er symbolet for mangfold, variasjon, samhold og fellesskap. Det er også et viktig symbol for identitet og hvem man ønsker å være.

Skann QR-koden på regnbuen, følg og del bilder på Instagram! @regnbuebyenkristiansand på Instagram.

Natt til tirsdag var deler av regnbue-installasjonen utsatt for hærverk. Veldig bra at kunstnerne kom og reparerte skadene. Det røde hjertet på regnbuen dekker over skadene.

Kunstinstallasjonen er laget av @quirky_mouse & Co.

Les også:

Making a rainbow
Regnbuebyen | Cultiva (kilde)
Vil vise at Kristiansand er en by for alle (kilde)
Regnbue-instal­lasjon utsatt for hærverk: – Vi svarer med kjærlighet (kilde)

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg