I går kjøpte jeg en vaffelskåljern, og det måtte selvfølgelig testes ut på kvelden. Var så spent å se hvordan de ble!
Forslag til vaffeloppskrift:
(hentet fra bruksanvisningen som fulgte med)
Ingredienser:
- 2 egg
- 1 dl sukker
- 50 g smeltet smør
- Vaniljeessens (etter smak)
- 3 dl mel
- 1 ts bakepulver
Fremgangsmåte:
Putt egg og sukker i bollen og miks til eggedosis. Tilsett smeltet smør og vaniljeessens og bland. Tilsett mel og bakepulver sammen med resten av ingrediensene og miks godt sammen.
Oppskriften gir ca. 9 vaffelskåler (jeg fikk 11 stk).
Om du opplever at vaffelkjeksen er vanskelig å ta ut av jernet, prøv å ha i litt smør, før du heller røren i jernet. Gjenta prosessen jevnlig for best mulig resultat.
1. Forvarm vaffeljernet i 3 – 8 minutter.
2. Hell vaffelrøren i vaffeljernet når det lyser grønt. Vent i 3-5 minutter til vaflene er ferdigstekt. Åpne dekselet ved å låse opp låsemekanismen og løft håndtaket.
3. Det anbefales å starte med 35 ml vaffelrøre (2 spiseskjeer) pr. vaffel. VIKTIG: Eksperimenterer med mengden av vaffelrøre til du finner den perfekte løsningen tilpasset dine preferanser og ingredienser.
4. Hvis du ønsker å steke vaflene litt lenger kan du bare lukke dekselet og vente litt før du åpner dekselet og tar ut vaffelen.
5. Ta ut vaffelen fra formen ved å bruke en stekespade i nylon eller tre. Ikke bruk kjøkkenredskaper av metall for å unngå skade på det klebefrie belegget.
6. Når du er ferdig med vaffelstekingen, trekker du ut støpselet fra stikkontakten og lar apparatet kjøles ned før det lagres.
De to første vaffelskålene ble litt mørkere enn de som kom etterpå. Det er helt normalt. Prøv deg litt fram!
Av oppskriften fikk jeg laget 11 vaffelskåler.
Avkjøl skålene og ha oppi noe digg som for eksempel is, frukt og bær. Kjempegodt!
Skal det ikke være hverken melk el vann i røra?
Hei Sidsel,
Nei, det er hverken melk eller vann i røra.
Oppskriften er hentet fra “forslag til vaffelrøre”
https://www.wilfa.com/globalassets/inriver/resources/wbm-550w_im.pdf side 8.