Året 2020 – del 2: Mai – august

2020 er snart over og jeg har bladd tilbake i arkivet for et tilbakeblikk på året. Jeg kommer til å dele innleggene opp i 3 deler. Del 1: januar – april er allerede ute nå. Dette er del 2. Slik var 2020 fra mai til august:

 

MAI

Kjøpte nytt drivhus på Rusta og satte det opp. Dette veksthuset var mye bedre enn det forrige jeg hadde, som skranglet og var ustabil. Når sesongen er slutt er det lett å legge sammen igjen også!

Plantet masse sukkererter. Faktisk hele posen!

Byvandret og kikket på graffitien bak den fargerike Odderøya verkstedbygningen.

Cherry blossoms i Rådhusgata (Kvadraturen) …

… og i Auglandsbukta (Vågsbygd).

Feiret en annerledes 17. mai. Ingen barnetog, ingen borgertog og ingen store folkesamlinger. Planen var å komme oss ut i nærområdet der vi bor og se på bilkortesje som skulle kjøre gjennom “hele” Kristiansand. Bilkortesjen kom aldri og det stemte ikke på den brosjyren jeg leste på nett. Skikkelig nedtur og bortkastet tid når hele programmet var forsinket!

Feiret likevel 17. mai med 3 gode kaker.

Prøvde også å få flere avokadosteiner til å spire i vann.

Pallekarmbygging. Sukkerertene og gresskar vokste etter hvert raskt frem!

 

JUNI

Denne måneden var målet å ta og fullføre eksamen. Etter å ha lest meg opp i lærebøkene på egenhånd siden i begynnelsen av året og nettopp har fullført det eksamensforberedende kurset, var jeg klar til eksamen. Det var en 5-timers skriftlig eksamen og heldigvis var oppgaven ikke vanskelig. Karakteren fikk jeg rede på etter to uker. Så var eksamen bestått og kompetansebeviset kom i posten!

Jordbær i ampel kjøpt i fjor hadde vokst seg større, se så mange jordbær jeg kommer til å få i år!

Plantet solsikker ved den grå veggen.

Sukkerertene (bakerst) og gresskarene (fremst). Vokste så fort i pallekarmen!

Byvandring gatekunst bak Nybyen Skatepark.

Coronavirus kunst på Odderøya – fra 17. mai. Har bare stått på Odderøya en stund etter nasjonaldagen.

Masse fine blomster over Slow Bridge broa i Nodeviga.

Sankthansfeiring på Tangen, båtkortesje med Fullriggeren Sørlandet, bål og konsert. Coronavennlig arrangement med god avstand.

Jordbær i ampel, kjøpt i fjor på Coop Obs! for 50,- har virkelig vokst mye! Masse jordbær i år.

Kaktusen blomstrer, endelig!

Sukkerertene og gresskarene i en og samme pallekarm … ble for tett!

 

JULI

12. juli fylte bloggen min, zhuo.blogg.no 11 år!

Sommerkonsert i Ravnedalen (Karina’s Pianostudio). Underholdningen foregikk på scenen i Ravnedalen.

Den tradisjonelle Handelens dag i Kvadraturen ble utvidet til 3-dagers Handelens dager fra 1. – 3. juli på grunn av korona. Byvettreglene: Hold god avstand!

Plukket masse blåbær i hagen og fryste de ned til senere bruk (perfekt til smoothie).

Stemorsblomstene blomstret igjen og igjen.

Vant et eksklusivt håndkle på en Nintendo-konkurranse fra Kjell & Company: The Legend of Zelda Links Awakening.

Jeg oppdaget svanefamilien på ferie, her ved Café Portalen i Strandpromenaden.

Hvor skal flyplassen ligge? En ny utstilling i foajéen inne på Kristiansand folkebibliotek.

Vi var ute og spiste på Foodcourt på Sørlandssenteret. Det ble pizza og en liten wok med scampi og grønnsaker.

Sandskulpturer i byen vår Kristiansand – her ved Nodeviga.

Planla en reise til Oslo (24. – 26. juli). Skrev opp hvilke steder vi hadde tenkt å besøke, pakkeliste og kikket på Google Maps etter koselige steder. Min første gang i hovedstaden skulle oppleves!

Vi bodde på Comfort Hotel Karl Johan, byvandret og besøkte Munchmuseet på Tøyen, Naturhistorisk museum, Frognerparken, Vigelandsparken, Akerbrygge, Tjuvholmen, Slottsplassen (Slottet), Rådhuset, Stortinget, Nobels Fredssenter, Operaen, St. Hanshaugen, Asker +++

Solgte kameraet mitt, Sony a3000. Jeg bruker nå Canon EOS 200D så gikk fra systemkamera til mer avansert nybegynner speilreflekskamera (elsker det nye kameraet forresten).

 

AUGUST

Da skolen åpnet etter sommerferien, leverte jeg tilbake pensumbøkene som jeg lånte da jeg skulle ha eksamen.

Tok en personlighetstest for å finne ut hvilken av de 16 personlighetstypene jeg var. Resultat jeg fikk var “Talsmann”, INFJ (introverted, intuitive, feeling, and judging): Stille og mystiske, men samtidig svært inspirerende og utrettelige idealister.

Høstet masse sukkererter fra pallekarmen. Samme med agurker som jeg hadde få av.

Høstet plommer fra plommetreet i hagen.

CINDY – Når høstes solsikkefrøene?

Fine solsikke Sunspot på 50 cm!

Solsikkene ved den grå veggen var på vei opp!

Feiret bursdagen til far med gulrotkake fra Dampbageriet.

Kjøpte en Marimekko skål og en spisestol. Dessverre var spisestolen skjeve på beina, det la jeg ikke merke til før den havnet på rommet mitt.

Les også:
Del 3: September – desember

Året 2020 – del 1: Januar – april

Jeg har bladd tilbake i 2020-arkivet og vi skal nå ta et tilbakeblikk på året som snart har gått. Jeg kommer til å dele innleggene opp i 3 deler, og dette er del 1. Slik var 2020 fra januar til april:

 

JANUAR

Nyttårsaften, på slutten av året gikk vi ut ved midnatt og så på fyrverkeri på den mørke nattehimmelen. Det var Kristiansand kommune som stod for de aller største rakettene som ble sendt opp fra byen, på toppen av Odderøya. Vi bor på “toppen” og der var utsiktspunktet perfekt til å stå og se på alle rakettene som ble skutt opp! Ønsket året 2020 velkommen!

Kakeredder – kjøpte denne flotte nyttårskaken på tilbud for å feire nyttår.

Det ble enda mer kake. Feiret bursdagen til broren min som ble 19 år! Koste oss med kake fra Dampbageriet og en hjemmelaget kremkake pyntet med jordbær og blåbær.

We Love Sport arrangement på Sørlandssenteret 18. januar. Meet & Greet med Funkygine og Vegard Harm. Masse folk på senteret og lang kø for å ta bilder med influenserne den dagen. Dette var før Coronatiden, da alle kunne glemme meteren og klemme som normalt. Savner den tiden!

Kjøpte en Cactus Varieties (kaktus mix) på Plantasjen og lurte på hvilken type det var. Meldte meg inn i en privat gruppe World Cactus and Succulent Society på Facebook og fikk svar: Den heter Mammillaria Mammillaris.

Feiret kinesisk nyttår, også kalt vårfestivalen. 24. januar var nyttårsaften da vi følger lunisolarkalenderen, ikke den gregorianske kalenderen som vi bruker i Europa. Det var slutten på grisens år (2019) og nytt år rottens år (2020).

Var på møte med rådgiver og leder for å finne ut av veien videre. Ikke lett når man ikke står fast i noe som snart slutter. Jobbet fortsatt på skole og SFO før og etter skoletid + vikartimer.

Kjøpte ting på Nille og overrasket klassen med kule ting fordi det var en av mine siste dager i klassen deres. Elevene gjorde også noe snilt for meg med tegninger, kort og fisk laget i kunst og håndverkstimene:

 

FEBRUAR

Byvandret en del og så at det kom opp ny gatekunst på den lange veggen ved Sjølystveien (ved Silokaia/Kilden).

Feiret morsdag og reddet en kake dagen etter morsdagen.

Marsipankake med sjokolade og hjerte!

Prøvde meg i prosjekt avokado og jeg begynte å like og spise avokado.

Ble helt utbrent fordi jeg ikke lyttet til kroppen. På grunn av mye stress og tok på meg for mange oppgaver. Endte med være sengeliggende i en dag og vekslet mellom å hvile og sove. Heldigvis var det bare en dag, så nå er jeg oppmerksom på hvilke signaler kroppen gir.

Utstilling “World” av Michael Rieu i foajéen i Kristiansand folkebibliotek. Han er blant annet kjent for sine spennende hode-skulpturer inspirert av Picasso og Modigliani.

Årets første utstilling på Kristiansand Kunsthall: Det forjettede land.

Endelig kom snøen! En vinterutsikt fra Brannposten i Baneheia, Kristiansand.

Masse flott gatekunst ved Nybyen Skatepark!

 

MARS

Det skjedde mye denne måneden. 12. mars kom sjokkmeldingen om at Norge stenges ned i to uker på grunn av Coronaviruset: Lockdown. Alle barnehager, barneskoler, ungdomsskoler, videregående skoler, høyskoler og universiteter, og andre utdanninginstitusjoner skulle stenges. Det fortsatte med å avlyse arrangementer, stenge serveringsbransjer, treningssentre, frisør, hudpleie, massasje og kroppspleie, tatovering, svømmehaller og badeland +++ Folk begynte å hamstre mat fra dagligvarebutikkene og toalettpapir røk det mye av.

13. mars gikk noen folk fra å være i jobb til å bli permittert, mens andre mistet jobben og arbeidsledige hadde vanskeligheter med å finne jobb. Det ble hjemmeskole for skoleelever og studenter, og hjemmekontor for ansatte hvis mulig. Uvant for noen i starten, men det sparte mye tid å komme seg på jobb. Etter hvert som tiden gikk var vi mye oppå hverandre da alle måtte holde seg mest mulig hjemme.

Oppdaget noe rødt på kaktusen og fant ut at det var fruit pod(s). I disse fruktene lå det masse små frø.

En nydelig vårdag i Wergelandsparken. Se alle de krokusene!

Et hjerte lyser opp på Radisson Blu Caledonien Hotel i Kristiansand. Stuntet er til støtte for alle som kjemper mot viruset og til dere som gjør en viktig jobb i en vanskelig tid ♥

All undervisning foregikk digitalt, og for meg som tok dette eksamensforberedende kurset var det ikke så lett å følge med i timene, men det gikk. Skulle heller ønske det var fysisk oppmøte selv om det var på kveldstid (fra kl. 17 – 21). Meningen med kurset var å øve seg på å skrive oppgaver som tidligere har kommet på eksamen.

Solgte dette drivhuset og vurderte innkjøp av et nytt.

 

APRIL

27. april åpnet skolene, de minste først 1. – 4. klasse. Samfunnet åpnet sakte opp igjen.

Kikket på gatekunsten bak Nybyen Skatepark.

I påskeferien koste vi oss med påskegodis, påskekake og en påsketur i byen.

Startet på planteprosjekt. Sådde solsikker, agurker, busktomater, Pink Thai Egg (tomat) og gresskar.

april 2020 – CINDY

Plommetreet i hagen blomstret!

Les også:
Del 2: Mai – august
Del 3: September – desember

Julegavene – en gavefri jul?

Etter å ha spist en deilig julemiddag og dessert stod julegavene for tur. Vi gikk bort til juletreet og under lå alle gavene som ventet på å bli åpnet. Vi har egentlig ønske om å ha en gavefri jul i familien og heller bruke tiden på å være med hverandre. Det er ikke alltid slik at vi vet hva vi ønsker oss og når vi ønsker oss dyre ting, forventer vi ikke å få det til jul.

Som dere ser på bildene under, så gikk det ikke helt som planlagt, så noen gaver ble det. Det blir ikke det samme uten gaver under juletreet. Noen av gavene kommer fra jobben og andre fra venner. Kan ikke akkurat si nei takk til gaver når folk er så gavmilde!

Pepperkakehjertet henger på juletreet fortsatt som pynt.

Fine blomstrende Azalea.

The Rudolph Ronny.

Jeg fikk OBH Nordica Freshboost blender (regnes som en førjulsgave), Flax julekalendere, sjokolade og penger + en gave som jeg ikke har hentet enda som jeg vant i en trekning på julaften. Resten av gavene er familien sin.

– Hva fikk du til jul i år?

Julaften 2020: Julemiddag og dessert

I går feiret vi en kjempefin julaften. Været var nydelig og det eneste som manglet var snøen. Hvorfor er ikke snøen her når det er jul? Fikk ikke helt julestemning, men det hjalp å ha pyntet huset til jul og skru på litt julemusikk. Vi startet dagen med å gjøre klar maten, dekke på spisebordet og pakke inn de siste julegavene.

Etter det fikk vi tid til å gjøre hva vi ville. Jeg åpnet de aller siste lukene i online julekalendere (har ikke vunnet noe foreløpig, har litt uflaks i år tror jeg) og etterpå spilte jeg Super Mario Galaxy 2 alene og sammen med broren min på Nintendo Wii. Det er lenge siden jeg har spilt på Wii-en, men fant glede igjen etter mange år off. Wii begynner å bli en gammel spillkonsoll, så nå er det Switch som er populært.

I ettermiddag da jeg satt og spilte fikk jeg vite en overraskelse, som jeg kommer til å skrive mer om senere. Også var det plutselig tid for julemiddag!

Før julemiddagen tok vi familiebilder for julen 2020. Brukte kamerastativet og selvutløseren som talte ned. Bildene av meg selv er kraftig skalert, men det ble likevel fint etter å ha fjernet bildestøyen.

Julemiddagen bestod av pinnekjøtt, ribbe, scampi, poteter, julepølser og grønnsaker. Det var så mye godt! Det beste var at alt ble spist opp (noe pinnekjøtt igjen som blir til restemat dagen etter).

Etter julemiddagen var det tid for dessert. Det var Brioche, Lykken hestesko (fløteis) og kransekake. Egentlig var vi så stappmette og smakte på litt av alt.

– Hvordan var din julaften?

Merry Christmas!

Da var dagen(e) her, det er jul! Tenk så fort tiden har gått. Håper alle får en fin julefeiring med masse god mat og sammen med de dere er glade i ❤️

I går kveld satt jeg og tegnet denne juletegningen av Pokémons. Alle vet vel hva disse Pokémons heter? Det er Pikachu, Pichu, Raichu, Emolga, Mareep og Eevee. Inspirert av denne digitale tegningen.

🎁 En god jul ønskes til alle! 🎄

Test: Freshboost blender og oppskrift på en god smoothie!

Reklame | The Insiders: OBH Nordica + annonselenke

Jeg har blitt utvalgt som testpilot for The Insiders, i OBH Nordica & Tefal kampanjen! Basert på svarene jeg ga i undersøkelsen jeg deltok i, har jeg fått tilsendt et produkt å teste ut. Som Insider-tester skal jeg bli kjent og prøve ut produktet samt å skrive og dele mine erfaringer/anmeldelse av produktet etter testens slutt.

Produkter i OBH Nordica & Tefal kampanjen er:

  • OBH Nordica Freshboost blender (vakuumblender, perfekt til smoothie og juice)
  • OBH Nordica Saveur Slow Cooker (perfekt til kjøtt, fisk og vegetarretter)
  • Tefal 5 Sec Chopper (smart grønnsakskutter uten strøm)
  • OBH Nordica Elite Double (dobbelt vaffeljern)
  • OBH Nordica Vacuum Sealer Slim (vakuumforsegler til å fryse ned maten)
  • OBH Nordica Twister Go (smoothieblender)
  • OBH Nordica Actifry Extra (luftfrityr til for eksempel sprø pommes frites til desserter og kylling)
  • OBH Nordica Actifry Advance (luftfrityr)

På fredag fikk jeg melding om at pakken var ankommet og den kunne hentes på postkontoret. I helgen fikk jeg tid til å pakke opp og teste OBH Nordica Freshboost blenderen. Det var produktet jeg hadde mest lyst til å teste!

I pakken: Bruksanvisning, oppskriftsbok Freshboost med mange gode oppskriftsidéer, 2×600 ml take away-flasker, maskinen (blenderen) og utstyr til den.

Kort fortalt er dette en vakuumblender som skal holde luften utenfor beholderen. Det gjør at det beholdes flere antioksidanter, de sunne naturlige virkestoffene i frukt og bær og næringsstoffene i råvarene. En vanlig smoothieblender har ikke denne vakuum funksjonen. Smoothien som kjøres i en vakuumblender vil da få en jevnere tekstur, finere farger og kraftigere smak.

Blenderen har 4 forhåndsinnstilte programmer: Blend (1 minutts automatisk mikseprogram), Vacuum Blend (1 minutt og 50 sekunders automatisk program som kombinerer vakuum- og blenderfunksjonene), Vacuum (50 sekunders automatisk program som fjerner luften i blenderflasken) og Pulse Ice Crush (isknusingsfunksjon som starter hver gang “Start Stopp”-knappen trykkes og stopper når knappen slippes).

OBH Nordica Freshboost blender HER

Med en kraftig motor på 800 watt og et knivskarpt blad som knuser is og mikser frukt og bær gjør den jobben på null komma niks. Det jeg liker best med blenderen er at smoothien lages i flasken og i en travel hverdag kommer det godt med når man er på farten. Bare å løsne beholderen og kan brukes som en take away-flaske, on the go!

Alle ingrediensene oppi flasken før blanding. Her ser dere en blanding av frosne bringebær, blåbær, juice og yoghurt.

Etter blending.

Pass på å ikke fylle flasken med for mange ingredienser så den ikke overstiger 600 ml (max). NB! Denne blenderen er ikke egnet til å ha i varme væsker, og å mikse poteter, fløte, eggehviter eller deig. Brukes kun til smoothie, juice og andre relaterte kalde drinker. Husk at det er viktig å lese bruksanvisningen før bruk!

Oppskrift (gir 3 glass):

I den første smoothieflasken hadde jeg i (bildet til venstre, lys):
200 g jordbær frosne, 1 banan, 1 ½ dl yoghurt mango & pasjonsfrukt og 2 dl appelsinjuice.

I den andre smoothieflasken hadde jeg i (bildet til høyre, mørk):
1 dl bringebær frosne, 2 dl blåbær frosne, 2 dl yoghurt mango & pasjonsfrukt og 2 dl eplejuice.

Jeg byttet på å kjøre blend, vacuum blend og vacuum. Hvilken funksjon du vil kjøre, spørs hvordan du vil ha smoothien! Jeg foretrekker å kjøre vacuum blend for jevnere og mørkere smoothie.

Digg med smoothie som lages på en helt annen måte og som smaker helt annerledes!

Så langt er jeg veldig fornøyd med OBH Nordica Freshboost blenderen. Den er lett å bruke og har mange gode funksjoner. Blenderen kan jeg virkelig anbefale videre til alle som liker smoothie eller som vil lage sunne drinker on the go. Den er forresten på tilbud akkurat nå! En perfekt julegave?

#insidersno_Obhnordica #theinsidersno

Offisielt åpnet: Den nye Christian Quartbroa

Torsdag 17. desember ble den nye Christian Quartbroa over Otra i Kristiansand offisielt åpnet! Ordfører, musikkorps og 300 publikum var til stede. Kan tenke meg at det er ekstra stas å være en av de første til å gå over broa! Nå blir det mye enklere for gående og syklende å komme seg over fra den ene siden til den andre (Rådhusgata i Kvadraturen og Kjøita).

Broa er 4 meter bred og 178 meter lang og har materialer av stålelementer. Den har stilig LED-belysning i rekkverket hele veien og når mørket senker seg, vil det være godt opplyst og synlig for alle som ferdes.

Senere skal antisklibelegg og grøntarealer legges i endene av broa. Byggingen av den nye broa har tatt ca. ett år og skal avlaste den gamle Lundsbroa/Thygesons minne som i dag har en smal sykkel- og gangvei (og ellers masse trafikk).

Den gamle Lundsbroa/Thygesons minne.

I går kveld gikk jeg for første gang over den nye Christian Quartbroa. Det var en fantastisk opplevelse!

Fiskebrygga i refleksjon

Et av de populære turistattraksjonene i Kristiansand er Fiskebrygga, som ligger rett ved Kilden teater- og konserthus med inngangen til Odderøya. Her finnes det mange koselige restauranter, en isbar og fish market (fiskebasar – her får du kjøpt alle sorter norsk fisk og skalldyr, også se de levende i “akvarium”). Om sommeren på brygga pleier det å være fullt av liv med massevis av folk når konserter arrangeres, båter som trekker inn i havnen og restaurantene holder åpnet til midnatt.

Nå er det annerledes i Corona- og vinterstid. Det er altfor stille der. Speilbilder av bygningene var å se, den lysende lysbroa og julebelysningen rundt brygga, en trebåt på land og et stort juletre, en innendørs juleutstilling (sett fra vinduet ute) og noen mindre juletrær festet ved stolper. Jeg får øye på noen turgåere, men ellers føltes alle steder ut som om de holdt stengt.

Juleutstilling inne på Dolly Dimple’s.

Fiskebrygga er enda finere på kveldstid når det er blitt mørkt. Sjekk ut innleggene under!

Les også:

Jul på Fiskebrygga
Fish market

Jul i Hageland: Eventyrlig og magisk skogsutstilling

Nå kommer en del 2 av Jul i Hageland-innlegg. Har du ikke fått med deg del 1 så kan du lese innlegget HER. Jeg var som sagt på Oddernes Gartneri i går, og de hadde så mange flotte juleutstillinger som juleland og julebyer. Det ble mange bilder å vise frem så da valgte jeg å dele det opp i to for å unngå evig scrolling. Det kan fort bli mange bilder når man går litt bananas der inne, hehe! Hvis man er interiørinteressert da.

Den første utstillingen man først legger merke til ved inngangen er denne eventyrlige og vakre skogsutstillingen. Velkommen til Juleland!

Årets Juleland er delt inn i 4 avdelinger: “Pink Forest”, “Nature’s Gift”, “Christmas Eve” og “Wonderful Time” i tillegg til miniatyr-julebyen ved inngangen til Julelandet.

Avdelingen her kaller seg for “Pink Forest”. Det er en spesiell “magisk” eventyrlig juleskog med små og gigantiske sopper, svaner, nisser, feer, alver og juletrær. Man går inn i en slags mørk og lys “tunnel”, en snarvei med inspirasjon å hente. Her kan man ta skikkelig kule Instagram-vennlige bilder!

Utstillingene har stått en stund og som vi ser på bildet under begynner utstillingene å miste noen av pyntegjenstandene ettersom folk plukker med seg varen(e) fordi de vil kjøpe de. Hvis man ønsker å se utstillingene før alt blir borte så hurry up!

Magisk førjulsopplevelse: Jul i Hageland

I dag besøkte jeg julebutikken Oddernes Gartneri, som er en del av Hageland. Jeg har ikke vært der før, så i dag var det virkelig på tide å ta en tur bort og se på de fantastiske juleutstillingene alle snakker om for tiden. Hvis man vil ha en magisk førjulsopplevelse, så er et hagesenter pyntet til jul midt i blinken å besøke!

I år feirer hagesenteret 90 års jubileum og julebutikken på over tusen kvadratmeter er ferdig pyntet og dekorert til jul. Juleland var allerede klart til visning den første uken i november, så det har nok vært mye jobb å få opp alt sammen (de startet å rigge opp i september). Nå har jeg ikke sett de andre juleutstillingene som har vært før, men etter å ha sett årets utstilling er det ingen tvil: Dette likte jeg veldig godt!

Den store julebyen.

En tradisjonell julekrybbe.

To reinsdyr, julenissen og sleden.

En snømann.

Nøtteknekkere er blant de tradisjonelle juledekorasjonene. Disse var ganske store og høye!

Nissen på et fly!

Utenfor hagesenteret ønsket et oppblåsbart julereinsdyr velkommen. Hodet beveget på seg!

Litt grått og trist vær ute. Det har vært nedbør mange dager på rad så kan vi heller få litt snø snart? Flere bilder av juleutstillingene kommer!